Toata lumea astepta cursa asta. Liniuta intre M5 Competition si E63 AMG S

Toata lumea astepta cursa asta. Liniuta intre M5 Competition si E63 AMG S
  • Noul BMW M5 Competition, fata in fata cu modelul Mercedes E63 AMG S
  • Ambele automobile de performanta ofera un motor V8 cu peste 600 CP
  • Primul duel direct include trei probe diferite, dintre care doua de acceleratie
Distribuie pe Facebook

Noua versiune de top a gamei Seria 5 de la BMW intalneste cel mai puternic Mercedes E-Class din istorie. Dar va reusi mult anticipatul M5 Competition sa se impuna in fata variantei E63 AMG S?

Ambele mizeaza pe un motor cu opt cilindri in V si doua turbine, care dezvolta peste 600 de cai putere. De altfel, atat noul BMW M5 Competition, cat si rivalul companiei Mercedes - modelul E63 AMG S, ofera in standard un sistem inteligent de tractiune integrala, cu functie de vectorizare a cuplului.

Mai multe asemanari intalnim si la nivelul cutiei de viteze, in sensul ca cele doua automobile de inalta performanta lucreaza alaturi de o automata traditionala, cu padele pe volan pentru schimbarea treptelor. Principala diferenta este numarul acestora: opt pentru M5, respectiv noua pentru E63.

Si daca tot am ajuns la principalele deosebiri dintre noul BMW M5 Competition si rivalul companiei Mercedes - modelul E63 AMG S, ei bine... primul beneficiaza de 625 CP, pe cand celalalt este nevoit sa se multumeasca cu "doar" 612 CP. Roata se intoarce insa atunci cand vine vorba despre cuplul maxim.

Chiar daca ascunde sub capota un motor mai mic, 4.0 versus 4.4 litri, E63-ul produce un total de 850 Nm. Intr-o alta ordine de idei, diferenta este de 100 Nm in conditiile in care automobilul de inalta performanta comercializat sub denumirea de M5 Competition anunta o valoare de numai 750 Nm.

Ar mai fi de spus si alte lucruri despre principalii actori ai urmatorului material video, dar lasam in urma teoria si trecem la proba practica. Va reusi oare noul BMW M5 Competition sa se impuna in fata rivalului companiei Mercedes - modelul E63 AMG S, in duelul care include trei probe diferite?

Distribuie pe Facebook
mai multe