Versus de 15.000 de Euro: Dacia Duster noua vs. BMW X5 second-hand. Ce sa aleg?

Versus de 15.000 de Euro: Dacia Duster noua vs. BMW X5 second-hand. Ce sa aleg?
Nou-nouta sau la mana a doua? Este intrebarea pe care si-o pun tot mai multi romani atunci cand vine momentul sa isi schimbe masina.
Distribuie pe Facebook

Intre Dacia Duster si BMW X5 nu exista niciun fel de legatura directa insa, cu ajustarea anumitor... parametrii, cele doua automobile ajung sa concureze una impotriva celeilalte. Si astfel intram in celebra dezbatere dintre o masina nou-nouta, dar mai slab echipata, si una la mana a doua, cu dotari superioare.

Ambele optiuni prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, alegerea finala a cumparatorului tinand mai degraba de ratiunea si, de ce nu, trairile acestuia. Dar, pana acolo, iata de ce ar trebui sa te indrepti catre crossover-ul companiei de la Mioveni, ce ai avea de castigat daca ai merge pe SUV-ul bavarezilor si...

... si cam ce ai pierde in fiecare dintre cele doua cazuri. Fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, iata cum sta intreaba atunci cand tot ce a mai ramas dupa ce ai trecut prin propriul filtru numeroase automobile sunt o Dacie Duster nou-nouta si un BMW X5 la mana a doua, dupa cum precizam inclusiv mai sus.

Avantajele incontestabile pe care o Dacie Duster nou-nouta le are in comparatie cu un BMW X5 achizitionat la mana a doua:

- Fata de un BMW X5 la mana a doua, o Dacie Duster nou-nouta este, evident, nou-nouta. Din acest aspect rezulta extrem de multe avantaje, printre care si disparitia riscului unor defecte ascunse, respectiv disponibilitatea unei garantii;

- Fata de un BMW X5, indiferent la a cata mana se afla acesta, o Dacie Duster nou-nouta este mult mai ieftina de intretinut. Iar acum ne referim la absolut tot ce tine de intretinere: RCA, impozit auto, revizii, piese de schimb s.a.m.d;

- Fata de un BMW X5, indiferent de generatia adusa in discutie, o Dacie Duster este mai eficienta din punctul de vedere al consumului de carburant. Deloc surprinzator daca tinem cont de diferenta de greutate si motorizari dintre cele doua.

Avantajele incontestabile pe care un BMW X5 achizitionat la mana a doua le are in comparatie cu o Dacie Duster nou-nouta:

- Fata de o Dacie Duster nou-nouta, un BMW X5, fie si el achizitionat la mana a doua, este un... BMW X5. Pe scurt, clientul se alege cu un automobil superior din punct de vedere tehnologie, ceea ce se traduce printr-un plus de siguranta;

- Fata de o Dacie Duster nou-nouta, un BMW X5 achizitionat la mana a doua ofera un confort, dotari si materiale la care crossoverului companiei de la Mioveni poate doar sa viseze. Pana la urma, nu degeaba SUV-ul bavarez costa o avere de nou;

- Fata de o Dacie Duster nou-nouta, un BMW X5, indiferent de generatia adusa in discutie, dispune de motorizari mai potente si, totodata, mai performante, care isi demonstra cu varf si indesat utilitatea in cazul unor depasiri la limita.

Cu ce concluzie ramai in urma acestui versus? In cazul in care iei in calcul schimbarea autoturismului actual, trebuie sa stii ca exista doua solutii. Fie mergi pe o masina nou-nouta, care iti va oferi o perioada de liniste datorita garantiei, fie "risti" cu un model second-hand, mult mai bine echipat.

Atentie, insa! In functie de modelele luate in calcul, discutia ar trebui sa vizeze si costurile ulterioare achizitiei. Daca luam ca exemplu cazul de fata, cu toate ca au preturi de vanzare oarecum similare, un BMW X5 la mana a doua va inghiti mult mai multi bani decat o Dacie Duster nou-nouta.

Nu de alta, dar SUV-ul bavarez ofera motoarele de cel putin doua ori mai mari, este mult mai complicat din punct de vedere tehnologic si, pana la urma urmei, este un automobil de lux - care, de nou, a costat o avere.

Presupunand ca ai fi pus intr-o astfel situatie, tu ce ai alege? O Dacie Duster nou-nouta sau un BMW X5 achizitionat la mana a doua?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 3 August 2018