Versus intre noul Arteon si vechiul Passat CC. Care Volkswagen arata mai bine?

  • Noul VW Arteon a fost prezentat oficial saptamana trecuta
  • Automobilul german propune un design extrem de atragator
  • Clientii vor avea la dispozitie motorizari cu pana la 280 CP
Distribuie pe Facebook

Vechiul Passat CC a murit, traiasca noul Arteon!

La inceputul acestei luni, Volkswagen a publicat primele fotografii si informatii oficiale ale noului Arteon. Proiectat pentru a inlocui vechiul Passat CC, respectivul model impresioneaza in special prin design.

Un design a carei sursa principala de inspiratie o reprezinta conceptul Sport Coupe GTE - prezentat in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara anului 2015.

Astfel, noul Volkswagen Arteon propune o parte frontala agresiv stilizata, cu blocurile optice integrate in grila supradimensionata a radiatorului. Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici capota bombata caracteristica motorului.

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

Similaritatile dintre inlocuitorul vechiului Passat CC si conceptul Sport Coupe GTE continua la nivelul profilului lateral, cu un set proeminent de aripi si o linie a plafonului care se incheie in stilul modelelor fastback.

In ceea ce priveste posteriorul noului Volkswagen Arteon, cele mai multe priviri se vor indrepta catre stopurile alungite si spoilerul cu evacuare incorporata. Nu va trece insa neobservat nici eleronul subtil din dotarea portbagajului.

Daca vine vorba despre meniul interior, inlocuitorul vechiului CC isi sustine - cu sau fara voia lui, apartenenta la familia Passat cu aproape fiecare element care compune panoul de bord, fetele usilor s.a.m.d.

Trecand acum la precedesorul noului Volkswagen Arteon, trebuie spus inca de la bun inceput ca nici in cazul acestuia nu se poate vorbi despre o idee originala la nivel de cabina. Aproape totul provine de la Passat - generatia B7, ce este drept.

Volkswagen CC - Galerie Foto

Volkswagen CC - Galerie Foto

Exteriorul se bucura, in schimb, de propria-i identitate, cu grila frontala cromata predominand design-ul partii frontale si dand nastere unei senzatii mai degraba de eleganta decat sportivitate.

Profilul lateral ne intampina si cu o linie diferita a plafonului, la granita dintre coupe in patru portiere si fastback in cinci usi. Cat despre aspectul posterior, stopurile vechiului Passat CC ne duc cu gandul la noul Volkswagen Arteon.

O concluzie a acestui versus ar fi ca modelul anterior adora eleganta si mai conservatorismul, pe cand cel prezentat recent, cu ocazia Geneva International Motor Show 2017, prefera indrazneala si agresivitatea.

Fiind pus in situatia de a alege intre vechiul Volkswagen Passat CC si noul Arteon, tu pe care l-ai prefera?

Arteon vs. CC

Arteon vs. CC

Arteon vs. CC

Arteon vs. CC

Arteon vs. CC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Arteon vs. CC
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2017