Ce parere ai despre un Audi Q7 pick-up?

Ce parere ai despre un Audi Q7 pick-up?
  • Nu exista niciun SUV pick-up premium pe piata
  • Automobilul virtual arata mai bine ca cel real
  • Range Rover a facut un SUV cabriolet
Distribuie pe Facebook

Un designer auto a restilizat noul Audi Q7 si l-a transformat in pick-up. Rezultatul final nu arata deloc rau, insa sansele ca aceasta masina sa devina realitate, sunt zero. Dar de ce?

TheophilusChin este un cunoscut designer care modifica virtual caroseriile masinilor existente. Si de fiecare data reuseste sa ne uimeasca. Ultima sa creatie care ne-a atras atentia a fost acest Audi Q7 cu o caroserie pick-up. Am mai vazut in trecut automobile premium din clasa SUV transformate in masini cu bena, insa niciodata un Q7. Aici este vorba chiar de noua generatie abia lansata saptamana trecuta la Salonul Auto de la Detroit 2015. Insa dincolo de o imagine virtuala, chiar suntem mahniti ca nu vom vedea acest model realizat de fabrica.

Si explicatia este extrem de simpla. Odata ce masina are bena, este una oarecum... utilitara. Si utilitarul cu segmentul premium nu prea merg mana in mana. Chiar daca, fara indoiala, orice posesor din Romania de Audi Q7 nu ar ezita sa-si cumpere un astfel de model pick-up. Pentru ca romanul iubeste sa combine lucrurile, cum ar fi placutul cu utilul: cu aceeasi masina te poti duce in club, dar cu aceeasi poti sa transporti purcelul de Craciun sau mobila iubitei atunci cand ii spui sa se mute cu tine...

Audi Q7 insa ar fi cam ultimul SUV premium care ar putea deveni realitate cu o astfel de caroserie. Volkswagen, surioara de grup, a decis sa faca o masina complet noua in acest scop, nu sa transforme Touaregul deja existent. Asa a luat nastere Amarokul... Dar, VW nu este un brand premium. Insa trebuie sa ne gandim ca si aici am putea avea surprize. Pentru ca lupta dintre BMW, Audi si Mercedes-Benz in a fi deschizatori de drumuri pe un anumit segment de caroserie este tot mai acerba.

Range Rover cocheteaza cu un SUV cabriolet. De ce nu ar exista si unul pick-up? Poate doar ca sa isi arate superioritatea si sa poata spune istoria ca ei au fost primii, chiar si pentru asta, tot ar merita sa fie facut. Si, trebuie sa fim sinceri: nu arata deloc rau. Poate ca in varianta asta cu bena masina arata mai bine decat monovolum. Noua ne place, atat designul, cat si ideea in sine... Oare o vom vedea vreodata pe strazi?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Virtual Tuning DATA PUBLICĂRII: 21 Ianuarie 2015