Cum arata noul Infiniti Q30 in viziunea unui blogger

Cum arata noul Infiniti Q30 in viziunea unui blogger
  • Noul Infiniti Q30 a fost lansat la Frankfurt, sub forma de concept
  • Versiunea de serie va debuta pe piata in cursul anului 2015
  • CrossHatch-ul japonez va fi construit pe platforma MFA de la Mercedes
Distribuie pe Facebook

Primul model compact de serie din istoria Infiniti a aparut pe internet intr-o fotografie ce il infatiseaza pe malul unui lac. Q30 este o combinatie intre un hatcback si un crossover, insa modelul prezentat nu este varianta oficiala a companiei, cea pe care o vom vedea pe strazi in 2015, ci o varianta imaginata de un tanar olandez pasionat de design.

Dezvaluit in septembrie anul acesta, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, conceptul Infiniti Q30 prefigureaza viitorul model compact al producatorului nipon. In viziunea celor de la Infiniti, noul model, asteptat sa debuteze abia in 2015, este o combinatie intre un coupe, un hatchback si un crossover.

El va concura astfel cu modele precum BMW Seria 1, Audi A3 sau Mercedes A-Class, dar si cu modele putin mai mari, precum BMW X1, Mercedes GLA sau Audi Q3. Totodata, viitorul Q30 de serie va fi primul model dezvoltat de cand celebrul Sebastian Vettel a devenit noul director de performanta.

Pana sa astepte teaserele companiei nipone, Remco Meulendijk de la RM Design si-a imaginat in Photoshop cum va arata versiunea de strada a conceptului Infiniti Q30. Spre deosebire de prototipul prezentat la Frankfurt, modelul tanarului student nu are muchiile atat de proeminente.

In plus, masina nu este atat de "fluida" pe cat a fost concept car-ul. Este de inteles totusi, intrucat vorbim de un model imaginat de cineva, cu atat mai mult ca este unul de serie.

Cel mai probabil, noul Q30 va deveni cel mai accesibil model Infiniti datorita faptului ca masina se adreseaza publicului tanar. Mai multe zvonuri spun ca modelul va adopta un sistem cu trei variante de ajustabilitate a garzii la sol, insa aceasta functionalitate nu a fost pana acum confirmata nici de Nissan si nici de Infiniti.

Totodata, se pare ca noul model va bazat pe platforma cu tractiune fata MFA de la Mercedes. Infiniti planuieste sa vanda in jur de 60.000 de unitati din noul entry-level, care ar putea fi construite, alaturi de noul GLA-Class, la o fabrica noua din Mexic.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Virtual Tuning DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2013