Mai bine cu doua decat cu patru usi. Cum ar arata o versiune Coupe a noului Arteon

Mai bine cu doua decat cu patru usi. Cum ar arata o versiune Coupe a noului Arteon
  • Noul Volkswagen Arteon a debutat oficial in primavara acestui an
  • Urmasul modelului CC propune un design extrem de spectaculos
  • Clientii vor avea la dispozitie motorizari turbo de pana la 280 CP
Distribuie pe Facebook

Lansat oficial chiar in primavara acestui an, cu ocazia Salonului Auto International de la Geneva, noul Arteon este unul dintre cele mai atragatoare modele din companiei Volkswagen. Dar daca acesta ar renunta la doua portiere si ar evolua intr-un coupe pur-sange?

Construit pe aceeasi platforma modulara MQB precum ultima generatie a modelului Passat si insarcinat cu misiunea de a da uitarii varianta CC, noul Volkswagen Arteon impresioneaza in special prin liniile si formele atragatoare ale caroseriei.

Avand ca sursa de inspiratie spectaculosul Sport Coupe Concept GTE - prezentat cu exact un an in urma, cu ocazia aceluiasi Geneva International Motor Show, respectivul automobil german propune la nivel de exterior o parte frontala agresiv stilizata, cu blocurile optice incorporate in design-ul grilei radiatorului, plus un profil lateral insotit de bosaje bine conturale ale rotilor.

Nu vor trece neobservate, de asemenea, nici contrastul dintre capota alungita a motorului si portbagajul scurtat sau linia plafonului caracteristica modelelor de tip fastback, noul Volkswagen Arteon anuntand mai multe surprize si la nivel de interior.

Surprize care, ce este drept, au de-aceasta data legatura mai degraba cu partea tehnologica decat cu cea estetica, cu toate ca un display de 12.3 inch pozitionat in spatele volanului multifunctional cu parte inferioara plata, respectiv o tableta de 9.2 inch a carei functii pot fi controlate inclusiv prin intermediul gesturilor mai "inveselesc" intr-o oarecare masura atmosfera.

In ceea ce priveste departamentul tehnic, pe langa platforma modulara MQB imprumutata de la ultima generatie a modelului Passat, noul Volkswagen Arteon mai promite si o gama de motorizari turbo in patru cilindri, cu pana la 280 de cai putere.

Dar, desigur, toate aceste detalii, informatii si afirmatii nu mai reprezinta niciun mister pentru nimeni, drept pentru care renunta la orice fel de introducere, respectiv prezentare a lui si revenim la subiectul principal al materialului in cauza: daca inlocuitorul variantei CC ar renunta la doua dintre cele cinci portiere ale caroseriei si ar evolua intr-un coupe pur-sange?

Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare vine de la X-Tomi Design, care a transformat noul Volkswagen Arteon intr-un concurent de temut - si, pentru moment, doar virtual - pentru Audi A5, BMW Seria 4 si, nu in ultimul rand, Mercedes C-Class Coupe.

Volkswagen Arteon Coupe - Ipoteza de Design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Virtual Tuning DATA PUBLICĂRII: 4 Aprilie 2017