Noua Dacia Duster 3, prezentata sub forma de SUV Coupe. Arata mai bine decat BMW X6 si costa mult mai putin decat modelul bavarez

Noua Dacia Duster 3, prezentata sub forma de SUV Coupe. Arata mai bine decat BMW X6 si costa mult mai putin decat modelul bavarez
  • Noua Dacia Duster 3, prezentata sub forma de SUV Coupe
  • Arata mai bine decat BMW X6 si costa mult mai putin decat modelul bavarez
Distribuie pe Facebook

Lista atractiilor principale cuprinde inclusiv jante cu un diametru de 18 inch. Plus instrumente de bord digitale si configurabile.

Prezentata publicului larg in urma cu mai bine de un deceniu si ajunsa recent, chiar anul trecut, la generatia cu numarul trei, populara Dacie Duster nu si-a intampinat - de-a lungul impresionantei sale cariere, cumparatorii decat intr-o singura versiune de caroserie, unica varianta disponibila spre comercializare luand, presupunand ca mai era cumva necesara o asemenea mentiune, forma unui SUV clasic. Acest lucru se va schimba insa in viitorul apropiat, publicatia franceza L'Automobile Magazine anuntand - de curand, ca Grupul Renault pregateste lansarea unui model cu alura de Coupe, inspirat de exclusivistul BMW X6.

Renault Duster Coupe - Ipoteza de design

Data exacta a premierei mondiale nu reprezinta, la momentul actual, decat o mare necunoscuta si un mister de proportii, cu precizarea ca de la orizont nu ar trebui sa lipseasca, mai mult ori mai putin surprinzator, nici luminile de zi cu tehnologie LED. Printre multiplele optiuni puse - in standard sau contra cost, la dispozitia clientilor se vor mai regasi si jantele realizate din aliaj, senzorii de parcare spate, ceasurile de bord digitale, complet configurabile, scaunele fata cu functie de incalzire, tapiteria confectionata din TEP, sistemul de infotainment condimentat cu un display tactil cu diagonala de 10.1 inch, instalatia de climatizare cu reglare automata.

Varianta cu alura de Coupe a noului Duster 3 va fi vanduta exclusiv pe continentul sud-american, sub sigla Renault, unde va concura impotriva unor rivali precum Fiat Fastback - masina oferita la preturi incepand de la echivalentul unei sume de peste 25.000 de euro. Sub capota, propulsia ar putea fi asigurata doar de un motor turbo in trei cilindri - cu o capacitate de numai 999 de centimetri cubi, conceput pentru a rula atat pe benzina, cat si pe etanol, comparativ cu versiunea traditionala, dotata, in nivelurile superioare de echipare, fie cu un ansamblu mild-hybrid la 48 de volti, fie cu unul de tip full-hybrid, pentru 140 de cai putere.

Asa se face ca eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea - cu pedala de acceleratie la podea, in peste 10.0 secunde.

O performanta ce contrasteaza vizibil formele dinamice ale caroseriei - care promit sa transforme Renault Duster Coupe intr-o aparitie memorabila.

Renault Duster Coupe - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe