Toyota revine in WRC peste doi ani cu un Yaris de 300 cp

Toyota revine in WRC peste doi ani cu un Yaris de 300 cp
  • Debutul va fi in 2017
  • Masina aleasa este un Yaris de 300 cp
  • Toyota detine pana acum 3 titluri mondiale
Distribuie pe Facebook

Toyota nu este o marca straina de Campionatul Mondial de Raliuri, reusind pana acum sa obtina 3 titluri mondial, la fel ca si Subaru sau Ford. Insa ultimul titlu japonezii l-au obtinut in 1999, asa ca au de gand sa recupereze teren si sa revina in WRC in anul 2017.

Lancia este producatorul cu cele mai multe titluri mondial la constructori in WRC, mai precis 10, mai mult ca oricare alt producator mondial. Insa nici cu Toyota nu trebuie sa ne fie rusine, marca ce a reusit sa castige 3 titluri mondiale la constructori, ceea ce nu este de colo. Mai exact, japonezii au reusit in 1993 si 1994 sa castige Campionatul Mondial cu ajutorul modelului Celica GT-Four ST185 si in 1999 cu un model Corolla WRC. Dar se pare ca "toyotistii" vor mai mult.

Faptul ca urmeaza o intoarcere spectaculoasa in WRC a fost confirmat astazi in cadrul unei conferinte de presa care s-a desfasurat in Tokyo. Aceasta va urma sa aiba loc in 2017 iar masina aleasa pentru acest lucru va fi un Yaris. Masina va avea un motor de 1.6 litri de 300 cp si tractiune fata, dar nu va concura la categoria generala, ci in WRC3 sau la WRC Junior pentru inceput.

Toyota Yaris WRC

Unul din piloti va fi francezul Eric Camilli de 27 de ani care a concurat la editia recenta a Raliului Monte Carlo cu un Ford Fiesta R5 la categoria WRC2, alaturi de care vor dezvolta programul Stephane Sarrazin, fost pilot la Subaru si actual pilot in cursele de anduranta pentru Toyota, dar si campionul finlandez Sebastian Lindholm.

Chiar daca nu va incerca sa obtina titlul mondial la WRC in grupa "baietilor mari", Toyota va urca treapta cu treapta spre elita producatorilor care concureaza pentru cel mai inalt titlu. Daca in prezent cei de la Volkswagen detin suprematia cu al lor extraodinar Ogier, japonezii pot face oricand o supriza interesanta. Toyota este al cincilea constructor care participa oficial in WRC alaturi de Citroen, Hyundai, Ford si Volkswagen. Iar acest lucru nu poate face competitia decat mai interesanta. Speram doar ca este o chestiune de timp pana cand Toyota anunta un concurent serios pentru Golf-urile care ocupa in ultima vreme toate treptele podiumurilor...

Toyota Yaris WRC

Toyota Yaris WRC

Toyota Yaris WRC

Toyota Yaris WRC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Toyota Yaris WRC
mai multe