Volkswagen a confirmat. Nemtii parasesc definitiv Campionatul Mondial de Raliuri

Volkswagen a confirmat. Nemtii parasesc definitiv Campionatul Mondial de Raliuri
  • Volkswagen a confirmat retragerea din WRC
  • Nemtii vor parasi campionatul la finalul sezonului 2016
  • Acestia explica aceasta strategie prin necesitatea de a se concentra pe dezvoltarea masinilor electrice
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a confirmat prin intermediul unui comunicat de presa retragerea definitiva din Campionatul Mondial de Raliuri la sfarsitul sezonului 2016.

Volkswagen a intrat pentru prima oara in Campionatul Mondial de Raliuri in 1978 si a participat fara intrerupere pana in 1990 cu diferite versiuni ale modelului Golf. Dupa o pauza de 21 de ani, constructorul german s-a intors in WRC cu o pereche de Skoda Fabia S2000.

Doi ani mai tarziu, Volkswagen a intrat in campionat cu masinile proprii, mai exact cu modelul Polo R WRC, iar de atunci a dominat fara drept de apel aceasta competitie. Dupa cel de-al patrulea titlu mondial la constructori, cucerit matematic cu cateva zile in urma, lumea motorsportului avea sa sa fie lovita de o veste socanta.

Presa internationala scria ca nemtii sunt nevoiti sa isi schimbe radical programul de motorsport, si sa se retraga astfel din Campionatul Mondial de Raliuri, ca urmare a necesitatii de a reduce seminificativ costurile in urma scandalului Dieselgate.

Daca pana azi, aceasta informatie era doar un zvon, cu cateva ore in urma constructorul german de automobile a confirmat retragerea din WRC prin intermediul unui comunicat de presa.

Desi decizia vine ca urma a costurilor generate de scandalul emisiilor, oficialii Volkswagen explica aceasta strategie prin necesitatea de a se concentra pe dezvoltarea masinilor electrice, si au declarat ca "Brandul Volkswagen se confrunta cu numeroase provocari. Prin prisma expansiunii in electrificarea gamei noastre de modele trebuie sa ne concentram toate eforturile pe tehnologii viitoare."

Frank Welsch, seful departamentului de dezvoltare tehnica al nemtilor, si-a exprimat regretul fata de aceasta decizie dar si fata de pilotii echipei, Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala si Andreas Mikkelsen, care vor fi acum nevoiti sa isi gaseasca o noua echipa.

Astfel, in WRC vor participa anul viitor in calitate de constructori cu echipe oficiale Citroen, Hyundai si Toyota, iar M-Sport va continua sa utilizeze Ford Fiesta RS WRC.

Nemtii de la Volkswagen nu vor renunta de tot la motorsport, ci vor continua cu Golf-ul GTI TCR pentru circuit, cu Beetle-ul GRC in rallycross si cu noul Polo de raliuri, care va corespunde regulamentului R5.

Distribuie pe Facebook
mai multe