Vehiculele mari primesc restrictii de circulatie pe canicula. Vezi unde!

Vehiculele mari primesc restrictii de circulatie pe canicula. Vezi unde!
Canicula aduce restrictii de circulatie pentru vehiculele mari, cu o masa totala autorizata mai mare de 7,5 tone. Pana pe data de 12 iulie, in intervalul orar 11.00-20.00, masinile de mare tonaj nu vor putea circula pe drumurile nationale din judetele aflate in Cod Portocaliu, conform avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie.
Distribuie pe Facebook
Anuntul a fost facut de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu. Restrictiile se pot prelungi pentru urmatoarele trei zile, daca ANM nu confirma incetarea Codului Portocaliu de canicula.
Masura in cauza nu este valabila pentru transporturile de persoane si de animale vii, transportul de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehicule care intervin in caz de forta majora, transporturile funerare, postale, de prim ajutor, de marfuri sub temperatura controlata si pentru tractarile de vehicule avariate.

Exceptie fac si distribuirile de apa si hrana in zonele de calamitate, masinile de salubritate, transporturile de apa imbuteliata si de produse provenite din activitati agricole. Restrictionarea este necesara pentru protectia sectoarelor de astfalt care pot suferi deformatii majore si ireversibile din pricina temperaturilor crescute.

Distribuie pe Facebook
mai multe