Noul Freightliner Inspiration ne dezvaluie cum arata camionul viitorului

Noul Freightliner Inspiration ne dezvaluie cum arata camionul viitorului
  • Daimler Trucks prezinta noul proiect Freightliner Inspiration Truck
  • Camionul este primul care se poate conduce (legal) de unul singur
  • Pachetul tehnologic include si un radar frontal, plus o camera stereo
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou proiect al germanilor de la Daimler Trucks este, de asemenea, si primul vehicul de acest gen care se poate conduce de unul singur pe drumurile publice... in deplina legalitate.

Viitorul omenirii se apropie cu pasi repezi, specialisti din toate domeniile si segmentele de piata lucrand din greu pentru a-l intampina asa cum se cuvine. Nici inginerii din industria transporturilor nu stau cu mainile in san, Daimler Trucks prezentand zilele acestea primul camion care se poate conduce (legal) de unul singur pe strazile din Nevada.

Freightliner Inspiration Truck

Botezat sugestiv Freightliner Inspiration Truck, impresionantul proiect al companiei germane se bucura de pachetul tehnologic Highway Pilot - ce consta intr-un radar frontal, plus o camera stereo si numeroase sisteme de asistenta preluate de la ultima generatie a modelelor Freightliner Cascadia si Mercedes Actros, si a fost testat vreme de peste 16.000 de kilometri inainte de a-si face de cap pe drumurile publice.

Conform oficialilor Daimler Trucks, camionul viitorului nu doar ca va reduce numarul de accidente de pe sosele, insa va contribui semnificativ si la scaderea poluarii prin imbunatatirea consumului de carburant si emisiilor de dioxid de carbon. Daca totusi perspectiva unui mastodont de cateva tone capabil sa accelereze, franeze si chiar sa vireze de unul singur iti da cosmaruri, ei bine... atunci afla ca pilotul automat poate fi in orice moment dezactivat.

Dar cel mai bine ar fi sa te obisnuiesti cu privelistea vazuta de pe canapelele de piele alba ale noului Freightliner Inspiration Truck deoarece inclusiv industria transporturilor (de marfa) va adopta, mai degraba mai devreme decat mai tarziu, condusul autonom.

Freightliner Inspiration Truck

Freightliner Inspiration Truck

Freightliner Inspiration Truck

Indeajuns insa cu textele sau imaginile. Nu de alta, dar avem si cateva materiale video care surprind atat in detaliu, cat si in actiune noul proiect Freightliner Inspiration Truck semnat Daimler Trucks:

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (43) Poze Freightliner Inspiration Truck
mai multe