Care este cea mai proasta baterie de masina?

Care este cea mai proasta baterie de masina?
  • O baterie auto trebuie sa tina minimum 3-5 ani
  • Iarna se intampla cele mai multe probleme cu acumulatorul
  • Pretul mic inseamna o viata mai scurta de functionare
Distribuie pe Facebook

Atunci cand vine iarna, nu sunt deloc putini cei care au probleme cu acumulatorul masinii. Asa ceva am patit si noi zilele trecute, cand a fost un ger urias in Bucuresti. Asa ne-am gandit sa facem un poll in care sa va invitam sa votati in functie de experienta voastra.

Am montat pe masina personala acum 18 luni un acumulator marca BOSCH model S3, nou, cumparat de la reprezentanta. Asa cum am zis adineauri, bateria a fost cumparata acum 1 an si jumatate, practic o perioada extrem de scurta pentru un acumulator care ar trebui sa isi faca treaba intre 3 si 5 ani fara probleme. Dupa ce am mai citit online cateva pareri, se pare ca am facut o afacere foarte proasta: BOSCH S3 este un acumulator care nu tine mai mult de 2 ani, indiferent de conditii. Nu degeaba este cea mai ieftina din oferta germanilor...

In schimb, am avut cateva experiente placute cu bateriile romanesti Rombat, dar si cu cele de renume marca Varta. Poate ca si-au modernizat liniile de asamblare si de fabricare, sau poate ca au personal mai calificat, cine stie, dar cert este ca Rombat incepe sa prinda teren. Si la pret, este cu mult sub marile branduri international, ceea ce o face o afacere buna. Este si cazul bateriilor Varta, cu care am avut o experienta placuta, adica peste 4 ani fara nicio problema de pornire, chiar daca era vorba de varianta Black, adica cea mai accesibila.

Indiferent de marca si model, cert este ca niciodata nu strica o baterie buna. Si ne-am lamurit de un lucru: la acumulatorii de masina este la fel ca si la oricare alta piesa auto - pretul face diferenta. Cu alte cuvinte, daca vei cumpara ceva ieftin, trebuie sa te astepti sa te tina putin si sa te lase cand ti-e lumea mai draga. Asa cum ni s-a intamplat noua cu acel BOSCH: dupa doua saptamani de nepornire, motorul o lua la prima cheie, dar bateria nu se incarca si odata ce am oprit masina, la revedere. Numai cu redresor, la caldura, acumulatorul isi revenea si incepea sa primeasca curent. Am verificat incarcarea masinii, totul este perfect functional. Doar bateria face figuri si nu mai vrea sa se incarce mereu, pesemne ca a ajuns la sfarsitul vietii...

Speram ca in ciuda frigului ce a venit peste Romania, sa nu aveti parte de probleme neplacute cu acumulatorul masinii. Oricum, indiferent de mode, tot trebuie sa investesti cateva sute de lei pentru o baterie buna, ceea ce nu este la indemana oricui, oricand, mai ales acum, dupa Sarbatori. Dar daca ai auzit sau ai avut parte de experiente neplacute cu bateria, spune-ne si noua te rugam cu ce marca si ce model ai avut probleme ca sa stim pe viitor sa le evitam.

Gasesti cea mai mare oferta de acumulatori auto din Romania pe www.PieseAuto.ro

Sondaj

CU CE MARCA DE ACUMULATORI AI AVUT PROBLEME VREODATA?

Distribuie pe Facebook
mai multe