4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Este legal sa pun alte anvelop...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Este legal sa pun alte anvelope decat cele din cartea masinii (renault)?

Va salut.

In talon nu mai scrie dimensiunea anvelopelor, totusi in carte scrie ca pot sa pun 175/65/R14 sau 185/55/R15 - masina este un Renault Clio Symbol 1.5 dci din 2006.

Am gasit niste jante aluminiu R14 si tipu le vinde cu anvelope 180/60/R14. Sunt montate pe masina (Renault Clio), sunt OK, nu ating caroseria.

Este legal sa le montez la mine pe masina? Aceste dimensiuni NU sunt trecute in carte / talon. Tipu zice ca pot sa montez fara probleme, ca dimensiunea se incadreaza intre dimensiunea minima si maxima la care am dreptul. Totusi, eu am dubii.

Problema mea este ca fac o excursie de 10.000 km si nu pot sa risc sa-mi ia talonul pentru 5mm.

Ce sa fac? Daca NU este legal, puteti sa-mi recomandati niste anvelope OK de 175/65 ? Am inteles ca Marix sunt zgomotoase, Debica nu sunt de treaba, Dunlop sunt oarecum OK, dar despre nici o anvelopa nu am auzit ca este in regula.

P.S. sunt din Cluj, daca stie cineva ceva anvelope la pret bun si in stare impecabila, dati-mi o adresa sau ceva....

MERSI!

A intrebat akatistu666 (830 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Dimensiunile care le poti pune pe masina sunt doar cele trecute in talon!
La cauciucuri poti merge pe :Dunlop, Goodyear, TOYO, Pirelli, Michellin!

Cel mai bun raspuns:

+5 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani nu este legal

Alte raspunsuri: (8)

–5 voturi
A raspuns UNU123 (260 puncte) acum 11 ani Pune-le fara probleme ...nu o sa-ti ia nimeni talonu pt 5mm

Comentarii:

A comentat akatistu666 (830 puncte) acum 11 ani Stii care e chestia? Talonul se ia linistit pentru asa ceva! Nu pentru ca ar reprezenta o problema (ca sa fim realisti, 180 prinde mai ok asfaltul decat 175, plus de asta daca pot sa pun 185, garantat nu bate sau nu cade roata) ci pentru ca "asa scrie", si acum RAR-ul sta tot a 2-a zi la ciupeala. In fine, ideea e ca mie nu imi trebuie in Romania, am specificat ca ma duc intr-o excursie. Trec prin 17 tari, riscul e prea mare, mai ales ca noi, romanii, suntem atat de iubiti prin Europa.
Am pus aceasta intrebare pentru ca tipu de la care as putea cumpara jantele+anvelopele o tine tare pe-a lui: "poti sa pui, ca nu are nimic". Sunt constient ca tipu vrea sa-si vanda marfa, dar m-a pus pe ganduri.
Astfel ca am ajuns la un raspuns: NU ESTE LEGAL.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

ORICE POLITIST DE RUTIERA O SA TE AMENDEZE pt chestia asta(nu mai vb de cei de la rar)
mai bine stau cu banii in buzunar si masina pe strada,ramai fara amandoua pana remediezi problema.si e mai complicat trebuie sa faci dovada platii gumelor cu marimile corespunzatoare(4BUCATI) si apoi sa megi la rar si abia apoi la politie sa iti recuperezi talonul.bineinteles ca e timp pierduT pe langa nervi si altele........
TU DECIZI
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani CORECT, NU SUNT LEGALE ALTE MARIMI DECAT CELE INSRISE PE ACTELE MASINII(TALON, RESPECTIV C.I.V.)
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani in numele lui wvvwnto si al meu il/ii salut cu multa  m**e pe cel/cei care ne-au dat minus pt ca am raspuns CORECT la intrebarea omului.
domnilor moderatori nu prea aveti grija de ceea ce se scrie pe aici..va multumim si dvs ca ii lasati pe toti gaozarii care nu au avut in viata lor masina(dar se plimba numai cu "mertzane", bineinteles ma refer la alea de la rebu) sa dea minusuri asa doar de placere.macar putin respect pt cei dintre noi care incearca sa ajute cu adevarat.
SUNT REVOLTAT!

Comentarii:

A comentat akatistu666 (830 puncte) acum 11 ani Imi pare rau, chiar nu stiu cine a dat "-" (minus). Toti aveau cand am intrat sa citesc raspunsuri. Mersi, raspunsul tau e "castigator" sa zic asa.
–7 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani ai nu ma innebuni te duci 17 tari cu masinutza ?:) iati rezerve dupe tine !

OMULE te inteleg ca pleci in excurstie 20 000 km dus intors ...dar nu ai bani sa iti iei 4 anvelope noi capabile ? nu cred ca dai mai mult de 250 euro pe ele cu comanda cu tot !!!

ASTEA sunt ..arfe intrebari dalea de 2 lei puse sa se afle omu in treaba !

Comentarii:

A comentat Putifer2 (310 puncte) acum 11 ani si tu ai lasat un raspuns mai prafete decat intrebarea lui doar ca sa te aflii in treaba.
A comentat akatistu666 (830 puncte) acum 11 ani @ Putifer2, mersi, vroiam sa ii dau acelasi raspuns :)
Nu inteleg ce ii doare mintea pe unii. Eu am intrebat pentru ca anvelopele alea erau noi, si luam pachet. Pe mine de fapt ma interesau DOAR jantele, si - dupa cum am si scris - as vrea sa imi recomande cineva niste anvelope foarte ok (ca vreau sa iau NOI). Ca dau 250 euro pe 4 sau doar pe 1, e fix problema mea. Intrebarea este una pertinenta, cu un raspuns simplu.
Voi lasati comentarii pentru puncte? Sau care e faza?
+6 voturi
A raspuns george_daniel20 (2,150 puncte) acum 11 ani cel mai bine este sa iti pui pe dimensiunea celor care sunt trecute in acte pentru ca in alte tari legea este mult mai aspra decat la noi si amenzile sunt mai mari
–1 vot
A raspuns Alecs21 (2,010 puncte) acum 11 ani sincer nu cred ca exista nimeniunea asta 180/../.. dar in fine ideea e ca nu ai voie mergi pe barba ta. La mine in talon am voie 185/65/15 si am puse  225/45/17 ...
+2 voturi
A raspuns adrian_tiger1 (560 puncte) acum 11 ani vreau sa spun ca lucru si eu intr-o vulcanizare din Norvegia, 180/60/14 nu este sigur dimensiune, 185/60/14 este legala daca mergi la RAR sa ti-o omologheze, este o dimensiune alternativa fata de ce ai tu scris in talon. Daca nu au ei figuri in cap ar trebui sa ti-o omologheze fara probleme pentru ca este o dimensiune alternativa si nu se modifica marimea talonului. Sper ca ti-am fost de ajutor.
O zi buna tuturor!
0 voturi
A raspuns smash_TL (410 puncte) acum 11 ani este legal sa pui ce scrie in talon.
–1 vot
A raspuns floricaa (11,950 puncte) acum 10 ani mai baeti..este simplu in romanica..polizati dimensiunea de pe anvelopa si gata...daca nu santeti fetite:)