4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Sfat achizitie Renault Clio 1....

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sfat achizitie Renault Clio 1.2 16v 75 cai Benzina, an 2005 ?

Puteti sa imi dati un sfat in legatura cu achizitia unui Renault Clio din 2005?

Masina are motorul de 1.2 16v benzina, 75cai si 66000 km, a fost cumparata de noua din Romania.

Puteti sa imi spuneti la ce sa ma uit la acest model, ce defectiuni tipice are si mai ales ce parere aveti despre acest motor si masina pe intreg. Mentionez ca masina va fi folosita 80% din timp in Bucuresti.
A intrebat alter_ego (440 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
In primul rand km par a fi cam putini,daca era masina de week-end probabil avea un motor mai mare decat 2 halbe.
Despre motor,daca ai nevoie de putere si conduci putin mai tineresc,atunci poti sa pregatesti bani de benzina in plus.Putere mica,trage bine in turatii mari unde si consuma.Probleme prea mari nu are motorul,daca primeste ce trebuie si daca a primit pana acum.
La ce sa te uiti cand o cumperi,in primul rand la problemele generale,uite la roata portbagaj sa nu indoita,bara fata si sub bara fata amortizorul de soc sa nu fie indoit,ambreiajul sa prinda unde trebuie(la 60k km nu cred  ca a consumal un disc de ambreiaj),cauciucurile sa fie uzate uniform(eviti vizite la mecanici si piese de schimbat degeaba),sa nu troncane cand schimbi sau sa nu intre bine in 1 2 si R.
Pentru motor,sa mearga rotund,sa nu scuture si sa porneasca ok la rece si cald.Poti sa te uiti si la locurile pentru airbag-uri,poti recunoaste foarte usor daca au fost sarite si schimbate.
Multa benzina si multi km fara probleme.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Desii este 1.2 16v, extraurban va fi un consum cam maricel, dupa cum zice colegul de mai sus, daca conduci putin mai ``tineresc``. normal - sportiv.
Uitete ce bani dai pe ea si fa-ti o impresie de bugetul acela ce ai putea cumpara inafara de renault. Sau spune bugetul si poate te indrumam la ceva mai bun..... poate mai vechi cu 2-4 ani, dar mai ``tzapana``.
0 voturi
A raspuns alter_ego (440 puncte) acum 10 ani

editat de alter_ego acum 10 ani

Bugetul ar fi 3500 euro, pe masina o sa dau 3000euro (cu tot cu taxa, inmatriculare etc.). Pe masina proprietarul cere 2800 si sper sa o scot la 2500.

Consumul extraurban nu ar fi un factor foarte important pentru ca as avea alta masina, cu motor mai mare, pe care as putea sa o folosesc pentru calatorii lungi.

Ma intereseaza in special daca este fiabila masina pentru mediul de oras aglomerat si daca consumul pentru mers 1a si a2a in Bucuresti este rezonabil.

In aceeasi bani mai gasesc Ford Fiesta, Opel Corsa sau masini mai mari dar mai vechi gen Golf 4.
0 voturi
A raspuns marian54321 (320 puncte) acum 10 ani ma cu 3000 euro iti iei alta masina care consuma mai putin si nu masina romaneasca
gandestete la un opel consum pputin
–1 vot
A raspuns marian54321 (320 puncte) acum 10 ani un volkswagen daca ai 3500 de euro folosestei pe toti ai iati ceva bun
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani vezi ca platesti timbru verde,fratimiu are tot clio din 2006 luata de noua,MARE ATENTIE ESTE EURO 3,timbrul in jur de 1100euro.
piesele nu sant scumpe cum se spune.