4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Aer conditionat > Cum se schimba caloriferul de ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum se schimba caloriferul de caldura la Fiat Punto?

Salutare la toti.

Am nevoie de putin ajutor de la careva care stie cum se poate inlocui caloriferul de caldura la un Fiat Punto din 1996. Problema e ca sa fisurat acel radiator,a fost dusa masina la service,cei de acolo asa a zis, doar cum masina e in Italia, manopera costa de 7x ori mai mult decat piesea. Ma poate ajuta careva cu un tutorial sau ceva asemanator ,cum sa ajung la el ? Din cate am inteles trebuie scos bordul,dar nu am mai desfacut inca niciodata de fiat, ma pricep doar la opel :)
A intrebat ichimcornel (1,520 puncte) acum 11 ani in categoria Aer conditionat
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Trusa de chei normale si inbusuri.
Se incepe din partea stanga si se demonteaza absolut tot,volan,indicatoare de bord,consola centrala si toata tubulatura de ventilatie.Unii 'mecanici' smucesc cutia de protectie sub care se gaseste radiatorul,desfac partea de jos de la bord si treaba rezolvata,cu multi greieri in masina dupa si multe zgomote.
Se incepe din partea stanga,ai suruburile de sus ascunse sub gurile de aer,apoi desfaci bordul si mai gasesti 2 sau 3.Dupa ce desfaci panoul de la consola centrala,vei gasi alte suruburi,la 2 din ele iti trebuie un inbus mai lung,si in partea dreapta la fel sub aerator.
In partea de jos ai suruburi care prind spre exterior si suruburi care tin bordul de dedesubt.
Atentie la cabluri,o sa iti ramana destule mufe si cand remontezi sa nu uiti vreo una in spate si sa pierzi accesul.Deasemeni la volan se face un semn cu un marker pentru pozitia in care a fost demontat si daca ai airbag-uri se scoate borna inainte de lucrare,atentie si aici la cablurile panglica.

Comentarii:

A comentat radudarius.micsa (100 puncte) acum 9 ani imbusuri,chei tubulare de 10 si 13 si surubelnita in cruce atita tot
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani Ca si completare la ce a zis colegul, ar fi bine sa scrii pe fiecare cablu(mufa) de unde le-ai scos...asa nu vei avea probleme la montaj.
 in rest... incet si cu grija...
Timpii de la fiat spun undeva la 7 ore de manopera(demontat/montat), tie iti va lua cu siguranta dublu...

Comentarii:

A comentat radudarius.micsa (100 puncte) acum 9 ani nu este necesar 7 ore in 3si 30 minute am montat eu singur si nu este asa complicat
+1 vot
A raspuns ichimcornel (1,520 puncte) acum 11 ani Mersi mult la amandoi, sper sa reusesc sa il schimb cat de curand, in caz ca intampin ceva probleme o sa va mai intreb. Azi m-am uitat din mare cu suruburi trebe sa desfac la plansa bordului,urmeaza zilele astea daca se face vremea mai buna sa ma apuc.
Numai bine la toti !
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Inainte de toate mai cauta pe cineva sa e ajute dar sa cunoasca si el catusi de cat...poti folosi si un aparat Foto la demontare pt ajutor la montare
 
Bafta

Stefane un + de la mine pt explicatiile oferite
0 voturi
A raspuns dumitrufurdui19 (140 puncte) acum 8 ani Dai jos tot bordu pentru a schimba  radiator .. De căldură .eu am fiat punto din 99 și cred ca nui diferență antre ele ..alfel nai nicio posibilitate . dar la un mecanic. .bun .ai să te an Grozești când al vezi dat jos.