Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Consum mare Fiat Punto 97' motor 1.1

Am un Fiat Punto 97' motor 1.1 si are un consum foarte ridicat undeva pe la 10L/100km in oras, chiar mai mult... Cu 6 L faceam cam 55-60 km , am fost la un service sa imi faca consumul si mi-au zis ca au curatat motorasu de la relanti pas cu pas si clapeta de la acceleratie ceva de genu (130 Lei) . Dupa ce am iesit de la service am bagat 10 L + vreo 3 ce au mai fost in rezervor si momentan am facut 50 km si s-a aprins becul rosu . Cu becul rosu aprins mai fac MAXIM 50 km ... deci tot nu iese bine consumul.  Daca stiti care ar fi problema va rog sa ma ajutati ! Multumesc !
A intrebat The Drifter (230 puncte) acum 7 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

–4 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 7 ani Verifica returul sa nu fie infundat.

Cel mai bun raspuns:

+7 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,160 puncte) acum 7 ani Cauze sunt putine si simplu de verificat,dar in nici un caz clapeta n-are treaba cu consumul.
Presupun ca este injectie monopunct.
De verificat punere la punct distributie,bujii,stare sonda lambda,debit injector,eventual presiune benzina si nu in ultimul rand de verificat conducta tur de benzina,inclusiv rezervorul de benzina.
Bineinteles ca o diagnoza se impune ca obligatorie,dar problema este ca trebuie adaptor cu 3 pini ( mufa de diagnoza nu este de tip OBD ).

Comentarii:

A comentat The Drifter (230 puncte) acum 7 ani distributia a fost schimbata de o luna de zile + pompa de apa , la fel  bujiile si filtru de aer.

Alte raspunsuri: (6)

0 voturi
A raspuns stresstm (6,150 puncte) acum 7 ani Am si eu un Punto 1.2 din 2000 si am aceasi problema, nu pot sa zic ca e problema fiindca atat a consumat din todeauna si o am de cativa ani . 10 % in oras si 12-13 % iarna , asta in conditia in care nu opresc motoru cand stau in masina 5-10 daca astept pe cineva, prefer sa fie cald in permanenta pentru 2 litri in plus .

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,160 puncte) acum 7 ani 10% nu e normal.
+2 voturi
A raspuns Laurentiu Rosu (2,080 puncte) acum 7 ani dar filtrul de aer l-ai verificat ?

Comentarii:

A comentat The Drifter (230 puncte) acum 7 ani da l-am verificat , acum o luna l-am schimbat
+2 voturi
A raspuns popicmisulic (820 puncte) acum 7 ani Sonda lambda?? eu la o Skoda Fabia de la ea aveam consumul 11-12% la un motor de 1.4.
0 voturi
A raspuns Doryna (140 puncte) acum 7 ani si eu exact problema asta o am...si am masina numa de vreo 3 sapt.te rog spune-mi si mie daca ai rezolvat k eu am pus-o azi si pe tester si nu are nici o probl dar mi se pare exagerat consumu asta.nu e normal deloccc...:( te rog raspunde-mi...
0 voturi
A raspuns Radu222 (150 puncte) acum 6 ani Si eu am un fiat punto 1.1 40KW din '95 si iam pus 5 L benzina si am mers 3 km, scoate fum albastru si pierde ulei pe la capacul de culbutori.
I-am schimbat garnitura respectiva, acum ma interesez de sonda, am scos-o si caut sa cumpar una. Ce parere aveti, noua sau SH?
De asemenea trebuie sa-i schimb esapamentul final si inca o probblema ar fi inclinarea rotilor din spate, pe care am mai vazut-o la un fiat primul model.
Inclinarea rotilor si uzura cauciucurilor din cauza inclinarii ar avea ca si cauza ce anume?
Astept raspunsuri .
0 voturi
A raspuns mik23n2 (1,830 puncte) acum 5 ani Fiat punto 1,1 cm 3  an 97 benzina , condus de mine iarna in aglomeratie 8 % in Iasi
In afara cam 6,5 %