Muzeul Daciei Romanesti s-a deschis oficial la Satu Mare si asteapta iubitori ai epocii comuniste

Muzeul Daciei Romanesti s-a deschis oficial la Satu Mare si asteapta iubitori ai epocii comuniste
  • Muzeul poate fi vizitat in week-end
  • Toate masinile expuse sunt restaurate
  • Initiativa este una privata
Distribuie pe Facebook

Cativa pasionati din Satu Mare au deschis primul muzeu dedicatt auomobilului clasic romanesc Dacia. Chiar daca Uzina Dacia Pitesti si-a aratat intentia de a realiza un muzeu oficial dedicat marcii romanesti, la Satu Mare lumea nu a stat pe ganduri si a inaugurat un muzeu... comunist.

Daca acum vreo 10-20 de ani toata lumea arunca la fier vechi Dacii de toate felurile, inclusiv modele rare precum 1100S, 1302 sau 1300 break, inclusiv Dacia 1300 cu seria 0001 care a ajuns la gunoi, acum numarul pasionatilor de aceasta marca incepe sa creasca. Dar numarul masinilor care mai pot fi salvate scade pe zi ce trece si riscul ca toti copiii nostri sa mai vada cum arata o Dacie comunista doar in poze creste de la an la an. Din fericire, pasionatii se mobilizeaza si incep sa ia masuri.

Muzeul Daciei Romanesti Satu Mare

Muzeul Daciei Romanesti Satu MareMuzeul Daciei Romanesti Satu MareMuzeul Daciei Romanesti Satu Mare

Este cazul celor de la Satu Mare care tocmai au deschis portile unui muzeu numit Muzeul Daciei Romanesti. Intr-o hala frumos amenajata, cu Nicolae Ceausescu tronand mandru peste realizarile sale cu 4 roti, stau ascunse de intemperii cateva automobile clasice. E vorba de modele Dacia 1100, Dacia 1300 si Dacia 1310. In plus, pasionatii mai pot vedea un Oltcit si alte cateva automobile autohtone din care mai exista cateva exemplare.

Initiativa este una binevenita si asteptata de toti iubitorii fenomenului Dacia Clasic. Si pana cand vom putea vedea cu totii automobilele epocii comuniste intr-un muzeu oficial la Mioveni, asemenea locuri sunt mana cereasca pentru oricine. Din pacate pentru noi, drumul de la Bucuresti la Satu Mare nu este cel mai scurt. Dar speram ca intr-una din calatoriile noastre prin Romania sa ajungem acolo, sa admiram masinile si sa respiram o gura de aer plina de istorie, ca in anii '80.

Pagina muzeului: Muzeul Daciei Romanesti

Muzeul Daciei Romanesti Satu Mare

Muzeul Daciei Romanesti Satu Mare

Muzeul Daciei Romanesti Satu Mare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Muzeul Daciei Romanesti Satu Mare
mai multe