Adio Logan! Noua Dacia Logan 2 se pregateste de debut!

Adio Logan! Noua Dacia Logan 2 se pregateste de debut!
Dacia Logan, automobilul care a (re)adus Romania in centrul atentiei, se apropie cu pasi repezi de finalul carierei sale. Acest semnal este dat de modernizarea liniilor de fabricatie din cadrul uzinei de la Mioveni, ce urmeaza a gazdui productia viitorului Logan 2.
Distribuie pe Facebook

Demarat in 1998, atunci cand francezul Louis Schweitzer venea cu ideea unui automobil simplu, fiabil si economic, destinat tarilor emergente, proiectul X90 avea sa se transforme sase ani mai tarziu in berlina Dacia Logan.

Lansarea lui Logan din iunie 2004 a reprezentat momentul in care Romania a ajuns pe harta europeana a centrelor de productie auto, iar la opt ani de la acel moment Dacia a ajuns sa aiba 8% din exporturile tarii, majoritatea catre Europa de Vest, dar si 3% din Produsul Intern Brut al Romaniei. Din 2004, Logan-ul a ajuns sa fie comercializat in intreaga lume atat sub brandul Dacia, cat si Renault, Nissan sau Mahindra in India, fiind automobilul care a creat segmentul 'low-cost' pe care nici un alt constructor auto nu a mai intrat.

Cu peste 1.5 milioane de unitati vandute si asigurandu-si un loc in istoria contemporana, celebra Dacia Logan se apropie cu pasi repezi de finalul carierei sale. Productia actualului model va inceta la sfarsitul acestui an - in luna decembrie mai exact, moment in care va lua startul si fabricarea celei de-a doua generatii, cunoscute pana acum sub numele de 'Proiectul X52'.

Acest semnat ne este dat de modernizarea liniilor de productie din cadrul uzinei de la Mioveni. "Uzina de la Mioveni are in pregatire noi proiecte, vehicule si organe mecanice. Pentru industrializarea acestor proiecte sunt prevazute investitii importante. Dintre lucrarile in curs putem mentiona extinderea cladirii Presaj sau extinderea turnatoriei de aluminiu. Referitor la valoarea investitiilor sau lansarile de noi modele, acestea vor fi comunicate la momentul oportun", au declarat oficialii din cadrul Directiei de Comunicare a Automobile Dacia.

Asadar, cu doar cateva luni ramase pana la debutul oficial al noii Dacia Logan 2, nu putem spune decat ca asteptam cu mare nerabdare sa vedem cum ne va surprinde succesorul Logan-ului. Un design mai atractiv? Un interior mai calitativ? Motoare noi? Tehnologii noi? Tu care crezi ca va fi atractia principala a viitoarei Dacia Logan 2?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2012