Dacia Sandero RS: Primul hot-hatch Dacia vine in 2015, promite Renault

Dacia Sandero RS: Primul hot-hatch Dacia vine in 2015, promite Renault
  • Dacia Sandero primeste anul viitor o versiune RS
  • Informatia vine chiar de la seful Renault Sport
  • Modelul Sandero RS nu se va vinde si in Europa
Distribuie pe Facebook

Francezii de la Renault lucreaza din greu la dezvoltarea unei versiuni de performanta a modelului Dacia Sandero. Primul hot-hatch din istoria companiei de la Mioveni va fi lansat pe piata chiar in cursul anului viitor, dupa cum afirma insusi Patrice Ratti, seful diviziei Renault Sport.

O serie de zvonuri cu privire la posibilitatea lansarii pe piata a unui model sport de la Dacia au tot circulat pe internet de-a lungul ultimilor ani, insa nici unul dintre acestea nu s-a materializat pana acum. Situatia se va schimba totusi in urmatoarea perioada de timp, drept pentru care le recomandam celor care visau la un astfel de automobil sa nu isi piarda inca speranta.

Motivele noastre de bucurie se datoreaza unei declaratii recente facute de catre seful diviziei Renault Sport pentru publicatia britanica Autocar, din care reiese ca o versiune de performanta a hatchback-ului Sandero se afla deja in lucru. Mai mult de atat, se pare ca francezii iau in considerare un astfel de tratament si pentru crossover-ul Sandero Stepway.

Din pacate, avem de impartit si cateva vesti proaste, informatiile disponibile la acest moment indicand ca nici unul dintre cele doua automobile - asta in cazul care vor prinde viata ambele proiecte, nu va fi disponibil la vanzare in Europa, oficialii companiei din Hexagon preferand sa se concentreze asupra pietelor in curs de dezvoltare, precum Rusia sau Brazilia.

Debutand in premiera mondiala in cursul anului 2015, viitoarea Dacia Sandero RS va avea parte de o noua motorizare, diferita de cele oferite actualmente de hatchback-ul construit la Mioveni. Conform aceluiasi Patrice Ratti, valorile maxime nu vor fi chiar dintre cele mai impresionante, deoarece "un Sandero este mai usor decat un Clio, astfel ca nu ai nevoie chiar de atata putere".

In prezent, gama Renault Sport include doua optiuni, clientii avand de ales intre un Clio RS de 200 CP si un Megane RS cu pana la 275 de cai putere si 360 de Newton-Metri sub capota.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 August 2014