Viitorul Porsche 911 Turbo vine la pachet cu un propulsor... tri-turbo

Viitorul Porsche 911 Turbo vine la pachet cu un propulsor... tri-turbo
Pentru mai bine de 38 de ani, modelul Porsche 911 Turbo a stabilit noi standarde in materie de performanta si dinamica. In cazul urmatoarei generatii insa, lucrurile par sa nu se opreasca aici, ci sa mearga mult mai departe de atat.
Distribuie pe Facebook

La fel ca si bavarezii de la BMW, care-au sosit recent cu - cel mai probabil, primul propulsor tri-turbo diesel din istoria lumii auto, inginerii din Stuttgart lucreaza din greu la dezvoltarea unei motorizari dotate cu trei turbine de inalta performanta. Mai exact, asta inseamna ca urmatoarea generatie a deja-celebrului Porsche 911 Turbo nu va mai beneficia de un motor twin-turbo de 3.8 litri, ci se va bucura de serviciile unei unitati tot de 3.8 litri, dar inzestrata cu trei turbine montate individual - dintre care una mica, instalata pentru a creste raspunsul acceleratiei la nivelul turatiilor mici, plus alte doua similare celor Borg Warner folosite la acest moment.

In ciuda aparitiei unei noi turbine, viitorul Porsche 911 Turbo nu va dezvolta mai mult de 530 cai putere - ceea ce reprezinta o crestere de 30 CP comparativ cu modelul actual. In schimb, urmatoarea generatie a supercarului din Stuttgart promite sa impresioneze prin consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon extrem de scazute pentru un astfel de automobil.

De asemenea, din lista cu picanterii tehnice nu vor lipsi nici sistemele Porsche Active Suspension Management, (PASM), Porsche Stability Management (PSM), Porsche Torque Vectoring (PTV) sau Porsche Traction Management (PTM), care-i vor conferi noului 911 Turbo o dinamica de invidiat.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2012