Japan Style: Mazda Xedos by Mihai

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai
Mihai - madicioco, cum il cunoastem de atatia ani in comunitatea 4Tuning, are reale motive de bucurie zilele acestea! Vestile bune se impart intotdeauna cu prietenii, deci anuntul trebuie facut public: Mazda Xedos a urcat o treapta importanta pe podiumul celor mai deosebite creatii de tuning.
Distribuie pe Facebook

Mihai lucreaza de ceva timp intr-un atelier de tuning - nu aici, ci in Madrid. Are 27 de ani si ... o pasiune imensa pentru masini. In urma cu doi a achizitionat Mazda de fata si, desi recunoaste ca a fost luat prin surprindere de faptul ca exista un astfel de model produs compania japoneza, a fost dragoste la prima vedere.  

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai

A vazut Mazda Xedos in Spania, intr-o parcare unde erau mai multe masini de vanzare. Abia isi vanduse Opel-ul Vectra sfi si era in cautare de o masina cu tractiune spate. Pentru ca modelul expus in parcare nu era tocmai in regula la capitolul caroserie, Mihai a dus cautarile mai departe pe internet.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai


Abia cand a gasit-o a inceput distractia adevarata. Pentru ca "are de-a face" zilnic cu tuning si nici saloanele de profil nu-i sunt straine, Mihai a hotarat ca si Mazda sa trebuie sa capete o forma. Forma palpabila a pasiunii sale, bineinteles!

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai

Pentru inceput, Mihai a optat pentru o suspensie Koni si un set de arcuri Cobra Performance. Rezultatul? Garda la sol a coborat cu 4 cm. Urmatoarea etapa de stilizare a masinii a inclus o pereche de jante cu totul speciale - MOMO x43 pe 17''. Cautarile au durat mult, Mihai ar fi dorit sa monteze pe masina mai degraba un set de cel putin 19'' - sunt deja trecute pe lista investitiilor viitoare, insa impactul vizual a crescut considerabil.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai


Montarea jantelor a adus cu sine, dupa cum era de asteptat, modificari cat priveste caroseria. "Am stat cam o luna si jumatate sa caut un kit de caroserie care sa se potriveasca pentru masina si n-am gasit nimic - toate erau urate si nu se potriveau deloc cu forma masinii", marturiseste Mihai. Totusi,  asta nu a constituit o piedica in demersul de customizare.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai


Mihai a hotarat sa il construiasca singur, din fibra de sticla. Da, e adevarat - SINGUR! Ideile au venit pe moment, dar Mihai s-a orientat, in mare, catre Japan Style. Dupa ce bodykitul a fost gata, a inceput partea cea mai dificila: motorul. Masina venise la pachet cu un 1.6l 16V si 107 CP, deci nu era suficient. Un look atat de agresiv cere si cai putere multi!  Mai ales ca multa lume, impresionata de look-ul masinii, ofta dezamagita cand afla de performante.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai


In scurt timp a gasit un motor de 2.0l V6 si 147 CP in dotare, deci l-a luat si transplantul a fost facut. Mihai a optat, apoi, pentru o evacuare dubla Power Full - diferenta s-a simtit instant! Dar modificarile nu se opresc aici - in plan exista si un compresor pe motor.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai

Etapa de modificari a inclus si montarea unor bare stabilizatoare intre amortizoare fata/spate, iar interiorul a fost complet imbracat in piele neagra cu cusatura rosie. Mihai a optat, apoi, pentru un set de ceasuri pe stalp (presiunea uleiului, temperatura apei si un turometru suplimentar) in completarea celor recent schimbate, pe plasma. De asemenea, s-a renuntat la verdele cu care Mazdra se mandrea initial pe forum in favoarea unui negru mat, absolut impresionant.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai

Cat priveste muzica, Mihai se increde in deviza "Less is More". Masina a primit un DVD Double Alpine iva-w2000, plus difuzoare fata Vietta, 2 difuzoare ovale Alpine in spate si un subwoofer JBL. Toate acestea amplificate de o statie de 1200W.

Japan Style: Mazda Xedos by Mihai



Planuri de viitor pentru Mazda exista cat timp tuningul va fi Numarul 1 in materie de pasiuni fara limite, deci urmatoarea intalnire cu Mihai nu ne va mai lua prin surprindere. Ne-a convins ca poate, stie, are cu ce se mandri si merita admiratia tuturor. Felicitari, Mihai!

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Mazda Xedos by Mihai
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 30 Aprilie 2010