CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan
De-a lungul timpului am avut de-a face cu masini foarte complexe din punct de vedere al modificarilor. Astazi, insa, avem in fata confruntarea "simplu vs. complex". Si nu ne e deloc frica! Pe atat de simpla pare Fabia lui Bogdan, pe atat de complexe sunt schimbarile care au adus-o astazi in lumina reflectoarelor.
Distribuie pe Facebook

Multe ore petrecute in garaj, cheltuieli neprevazute, planuri bine puse la punct, sfaturi de la prieteni si o sumedenie de emotii au fost bifate de-a lungul celor doi ani de cand Fabia se afla in posesia lui Bogdan. De cumparat, a cumparat-o de la o doamna care a folosit-o pentru drumuri scurte, prin Bucuresti - kilometrajul atractiv, dar exterior si interior mult sub standardele oricarui conducator auto.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan

Mai pe intelesul tuturor, bara fata cu grile lipsa si lovita, usa dreapta infundata, aripa stanga spate infundata, haion lovit, jante zgariate si ... lista poate continua, insa deja nu mai e asa greu sa-ti faci o idee - Fabia era cam nefericita. De fapt, tipa de nefericire pana a intrat in atelierul lui Bogdan.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


La inceput, Bogdan nu stia ce culmi ale fericirii avea sa descopere, dar ... nu mai continuam in directia asta, toata lumea stie ca proiectul a iesit trasnet. Curiozitatea trebuie sa fi atins cote maxime, deci nu mai intindem coarda cu alte detalii.

Initial, au fost reparate geamurile de pe partea dreapta - au fost schimbate macarale si motorasele de geam, dupa care s-a renuntat la iluminatul verde din interior. A fost inlocuit cu LED-uri rosii tot ce s-a putut, fizic, inlocui (ceasuri, butoane geamuri, comutator lumini, butoane scaune, etc).

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


Urmatorul pas a constituit montarea unui set de pleoape Kamei originale Skoda, care au fost vopsite in culoarea caroseriei. Dar asta nu inainte de a a monta farurile noi! Pastrand ordinea cronologica, la rand urmeaza folia de pe geamuri - toate geamurile masinii, mai putin pe parbriz, 60% fata si 95% spate.

Dupa un timp a fost cooptat de clubul Inferno Motor Sport, iar tot atunci au inceput si participarile la evenimentele organizate de 4Tuning. Direct proportional cu participarile a crescut si ambitia de a realiza ceva cu totul deosebit, care sa atraga toata admiratia criticilor din domeniu.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


Pe lista de modificari si-a gasit in scurt timp locul un subwoofer random si o statie Hifonics. Rezultatul? Foarte multumitor. Au mai fost aplicate bandouri sub bara originala si, desi look-ul nu era chiar cel mai grozav, Bogdan nu a renuntat la ele pana in momentul in care barele au fost refacute complet. Mai apoi a comandat un set de stopuri LogTuning si, brusc, atmosfera era alta in preajma masinii.


Iar pentru ca dintotdeauna a fost fascinat de ideea unui Bad Boy look, echipa de la Ghetto Tuning le-a indeplinit dorinta: lui - de a tine fraiele un Bad Boy, si a masinii - de a inmuia privirile oricarui curios care se apropie la mai mult de 50m.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


Rezultatul a fost uimitor, deci Bogdan a optat pentru aceeasi ehipa cat priveste un stalp din fibra pentru ceasuri suplimentare, toate Raid Hp - Voltmetru, Temperatura apa si ulei. Stalpul a fost vopsit in culoarea caroseriei, iar la scurt timp a incoltit ideea modificarii barei fata, tot la Ghetto Tuning.

Pana sa puna in practica ideea, Bogdan a decis ca farurile au nevoie de un look nou, in ton cu planurile marete pregatite special pentru masina. Asadar, acestea au fost desfacute, vopsite in negru pe interior si .. Voila, faruri smoked pentru un Bad boy in devenire!

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


Nu dupa mult timp, Bogdan a optat si pentru un set de arcuri sport -4cm, plus jante ABT pe 17''. Pe principiul "Un accident nu vine niciodata singur" , surpriza a venit cand bara fata a trebuit refacuta in urma unui eveniment rutier mai putin fericit. Tot pe principiul "Scopul scuza mijloacele", vom scoate din context toata treaba si ne bucuram alaturi de Bogdan. In fond, daca noul look reprezinta mai mult decat tot ce si-ar fi putut dori, mai conteaza altceva? Nu!

Iar dupa spatele clean, suportul de numar spate integrat in spoiler, haionul astupat, renuntarea la stergatorul spate si plafonul negru mat, Bogdan s-a apropiat vertiginos de clean look-ul vizat de la bun inceput.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


In septembrie 2009, dupa inca cateva expozitii de tuning marca 4tuning, tot ce inseamna muzica a fost schimbat cu un JBL P1600 si o statie de 1200W, tot JBL, fapt ce a adus si un loc pe podium - Fabia a obtinut locul 2 la SQ mini 2000! Acest lucru nu a ramas nerecompensat - Fabia a primit o evacuare finala carbon Japan Style.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


A urmat, apoi, inscrierea in GheTTo CuLT, si odata cu aceasta participarea la King of Europe Cluj Tuning Expo, apoi Vitantis All Start Drift, unde Bogdan a observat ca s-a stricat caseta de directie. Urmarile? Fabia a intrat in garaj inainte de vreme, mai ales datorita faptului ca a durat mult pana cand a ajuns comanda din Germania.

A fost o iarna lunga, insa Bogdan a profitat la maximum de ea. Cum am spune noi, "cu o singura modificare nu se face primavara", iar rezultatul nu se dezice - masina a mai primit o suspensie reglabila, bara de rigidizare si xenoane, iar jantele ABT pe 17'' au fost inlocuite cu un set Brock B1 de 16'', 7,5J fata si 9J spate. Pentru ele au fost special evazate aripile spate si, in plus, a fost indreptat tot ce arata neinregula, iar manerele spate, antena radio, bandourile de pe usi si semnalizarile laterale au disparut complet din peisaj.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan


Fabia a intrat apoi in vopsitorie - caroserie in culoare de fabrica Skoda, iar plafonul negru lucios. Bara spate a primit un numai mai mic, import SUA, cu tot cu sistem de iluminare. Player-ul vechi a fost inlocuit cu un DVD2D JVC, iar Bogdan a achizitionat si un set de cabluri Ground Zero pentru ceea ce va urma la capitolul "muzica tare".

Planuri de viitor exista, iar dorinta de a le pune in practica rupe orice bariere existente. Bogdan are in plan praguri noi, interior din piele, muzica upgradata, un motor de 1,8 Turbo hipermodificat, suspensie Air Ride, discuri frana spate, usi shaved in fata, LSD-uri si o insonorizare.

CuLT Power: Skoda Fabia by Bogdan

Asadar, suntem pregatiti sa primim primavara. Iar primavara nu vine doar pentru Bogdan si foarte mandra sa Fabia, ci pentru toate proiectele care isi vor primi portia de apreciere si blitz-uri la 4TuningDays. Rrabdarea si determinarea de care a dat dovada, dar mai ales faptul ca a inceput sa lucreze la proiect inca de pe vremea cand nu avea permis - promovase doar sala, urma traseul la rand, demonstreaza un singur lucru: Bogdan e omul zilei!

Foto: Catalin Oprea

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Skoda Fabia by Bogdan
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2010