Dacia recheama in service 3800 de modele Duster pentru probleme la frane

Dacia recheama in service 3800 de modele Duster pentru probleme la frane
Se pare ca mai bine de 30% din totalul masinilor Duster vandute in tara au ceva probleme. Cum ii sta bine oricarei masini europene, iata ca si Dacia face o rechemare in service pentru 3.818 masini Duster care au probleme la un suport de cilindru, componenta a sistemului de franare.
Distribuie pe Facebook
Dacia recheama in service modelele Duster! Constructorul roman de automobile Dacia recheama in service peste 3.800 de Duster, reprezentand 32% din livrarile in Romania. SUV-urile pot ramane fara frane pe doua roti opuse, fata-spate, din cauza ruperii uneia dintre conductele de frana.
"In cazul acumularii de zapada pe suportul de sustinere a flexibilului de frana spate exista posibilitatea redusa a ruperii prin oboseala a uneia dintre conductele rigide de frana in zona de fixare pe cilindrul de frana", se arata in anunt.
Operatiunea de schimbare a acestui suport dureaza pana la 3 ore.
"Circuitul de franare este compus din doua circuite interne separate in "X" (roata stanga fata + roata dreapta spate si roata dreapta fata + roata stanga spate). In caz de defectare a unuia dintre circuitele de franare, celalalt va continua sa functioneze, asigurand franarea rotilor opuse si nu va afecta controlul traiectoriei vehiculului", mai scrie in anunt.
Dacia a vandut peste 12.000 de unitati Duster in Romania, dintre care 7.200 anul trecut.
Distribuie pe Facebook
mai multe