A EXPLODAT in timpul unei curse. Motorul V10 dezvolta 1.400 de cai putere pe interne STOCK

A EXPLODAT in timpul unei curse. Motorul V10 dezvolta 1.400 de cai putere pe interne STOCK
  • Motorul a cedat in timpul unei curse
  • Avea 1.400 de cai pe interne stock
  • Masina a ajuns in parapet
Distribuie pe Facebook

Motorul V10 al acestui Dodge Viper a fost impins in 1.400 de cai putere, insa internele au ramas stock. In timpul unei curse de acceleratie s-a produs inevitabilul si propulsorul a explodat, totul culminand cu un accident din care soferul a scapat teafar.

Modificarea unei masini nu este pentru oricine. Trebuie luate in calcul foarte multe variabile pentru ca totul sa mearga ca pe roate si sa nu te trezesti ca cedeaza vreo piesa sau chiar motorul cand ti-e lumea mai draga.

Sa patesti ca si proprietarul acestui Dodge Viper mai bine spus. Masina este destul de cunoscuta pe internet, in special pentru performantele pe care le are in cursele de acceleratie. Nici nu avea cum sa fie altfel, avand in vedere ca uriasul motor V10 de sub capota a primit cateva modificari, inclusiv doua turbine.

Insa cei care l-au modificat au facut toate acestea fara sa schimbe vreo piesa interna, cum ar fi sa zicem...pistoanele. Si rau au facut, pentru ca in timpul unei curse de acceleratie pistonul numarul 9 a cedat ducand la o "explozie" a motorului.

Mai rau este ca uleiul "scuipat" de motor a ajuns pe anvelope si intr-un final masina a ajuns in parapet. Din fericire cel de la volan a scapat teafar, dar cu siguranta va fi mai atent la urmatorul proiect de tuning.

Distribuie pe Facebook
mai multe