Accident in Iadul Verde: Jaguar XJ 'Ring Taxi face cunostinta cu parapetii

Accident in Iadul Verde: Jaguar XJ 'Ring Taxi face cunostinta cu parapetii
  • Jaguar XJ Nurburgring Taxi se bucura de 510 CP si 625 Nm
  • Viteza maxima a limuzinei este de 280 kilometri pe ora
  • Interiorul beneficiaza de scaune sport si roll cage custom
Distribuie pe Facebook

Impresionantul Jaguar XJ Nurburgring Taxi a cazut recent victima Iadului Verde german, pilotul limuzinei britanice pierzand controlul volanului si ajungand, cu tot cu pasageri, intr-unul dintre parapetii de protectie aflati pe marginea circuitului. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Dezvaluit in cursul anului trecut, modelul Jaguar XJ Nurburgring Taxi a fost proiectat special pentru a oferi doritorilor o excursie de vis in fascinanta lume a Iadului Verde german, constructorul britanic inzestrandu-si impresionantul "taxi" cu un propulsor V8 supraalimentat de cinci litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 510 cai putere si 625 Newton-Metri. Drept urmare, limuzina constructorului din Coventry se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in aproximativ 4.9 secunde, vitezometrul urmand a-si continua apoi incursiunea pana la pragul celor 280 kilometri pe ora.

Iar asta-i doar inceputul. Tot pentru un plus de adrenalina, extremul Jaguar XJ Nurburgring Taxi a renuntat si la mai toate punctele sale forte, in locul dotarilor de lux regasite la nivelul interiorului facandu-si aparitia patru scaune individuale specifice masinilor de curse, centuri de tip ham si, nu in ultimul rand, un roll cage custom, ce se intinde de-a lungul si de-a latul intregului cockpit - un roll cage care, dupa cum urmeaza sa vedem, si-a indeplinit cu brio atributile recent, atunci cand impresionantul taxi britanic a parasit pista circuitului si s-a oprit intr-unul dintre parapetii de protectie aflati pe margine.

Distribuie pe Facebook
mai multe