Este oficial: Paul Walker a murit din cauza vitezei excesive

Este oficial: Paul Walker a murit din cauza vitezei excesive
  • Accidentul a avut loc in noiembrie 2013
  • Au decedat doua persoane care se aflau la bordul masinii
  • Masina in care era Paul Walker avea o viteza de peste 120 km/h
Distribuie pe Facebook

Celebrul actor american Paul Walker a decedat anul trecut la bordul unei masini Porsche Carrera GT. Desi multa vreme s-a speculat ca accidentul a survenit in urma unei defectiuni tehnice, raportul oficial al politiei publicat recent spune clar ca viteza mare este cauza decesului celor doi pasageri.

Ultimul raport publicat de politia din Los Angeles spune ca principala cauza a producerii accidentului fatal in urma caruia au decedat pasagerii Paul Walker si Roger Rodas a fost viteza excesiva. Masina condusa de partenerul de afaceri si pilot, Roger Rodas, avea o viteza in clipa producerii accidentului cuprinsa intre 80 si 93 de mile pe ora, adica undeva intre 128 si 149 km/h.

Masina pe care o conducea prietenul lui Walker era un Porsche Carrera GT fabricat in 2005. Este un model despre care chiar si cei mai experimentati piloti si soferi spun ca este greu de controlat. Insa acest lucru s-a dovedit adevarat cand a murit celebrul actor. Se pare ca soferul a luat un viraj cu o viteza mult prea mare, iar supercarul a pierdut aderenta, in timp ce pilotul nu a mai avut ce sa faca si a pierdut controlul.

Primele supozitii spuneau ca incendiul a fost cauzat de o problema tehnica a masinii. Insa politia spune clar ca rezervorul a fost spart ca urmare a impactului produs la o viteza prea mare. Nu este clar daca cei doi pasageri decedati erau lucizi sau inconstienti in clipa decesului, dar acestia au murit ca urmare a flacarilor. Rezervorul masinii este pozitionat sub cei doi pasageri, dar chiar si asa, impactul cu un stalp si mai multe bucati de bordura a dus la spargerea lui. Se pare ca acesta era plin de carburant.

Tot in raportul politiei este mentionat faptul ca anvelopele de pe masina in care au murit cei doi aveau o vechime de peste 9 ani, acestea fiind pneurile de fabrica ale masinii. Tot in raport se mai spune ca masina avea o evacuare custom, alta decat cea din fabrica, aceasta contribuind la cresterea de putere a motorului.

Referitor la cele doua victime, raportul toxicologic a reusit sa concluzioneze ca cei doi nu consumasera droguri sau bauturi alcoolice.

Distribuie pe Facebook
mai multe