Este primul accident serios cu noua TOYOTA SUPRA. A facut-o praf pe circuitul de la Nurburgring

Este primul accident serios cu noua TOYOTA SUPRA. A facut-o praf pe circuitul de la Nurburgring
  • Primul accident serios in care este implicata noua Supra
  • Partea frontala a fost avariata serios
  • Era o masina de teste apartinand Toyota
Distribuie pe Facebook

Un exemplar al noii Toyota Supra a fost accidentat serios pe legendara bucla nordica a circuitului de la Nurburgring. In urma incidentului, masina a ramas imobilizata astfel ca a fost nevoie sa fie transportata pe o platforma acoperita.

Dupa o lunga perioada de teasing, Toyota a lansat a cincea generatie a modelului Supra la inceputul acestui an cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. De atunci, modelul japonez a facut inconjurul lumii la diferite evenimente auto iar primele exemplare de client sunt asteptate sa ajunga pe strazi in vara acestui an.

Noua Supra a fost dezvoltata in paralel cu noul BMW Z4, o buna parte a testelor desfasurandu-se pe celebrul circuit Nurburgring Nordschleife, cel mai potrivit pentru calibrarea suspensiei sau pentru definitivarea dinamicii de condus a noilor modele.

Accident Toyota Supra

Cei 20.8 kilometri ai circuitului german au facut de-a lungul timpului mai multe victime, inclusiv cativa campioni mondiali din Formula 1. Sir Jackie Stewart l-a poreclit "The Green Hell", iar Toyota cu siguranta este de acord cu pilotul scotian.

Asta pentru ca Nurburgring-ul tocmai s-a dovedit prea dificil pentru soferul unei Supra de ultima generatie. Totul s-a petrecut in perioada Industry Pool astfel ca masina in cauza nu a fost a vreunui client, ci o masina de teste apartinand japonezilor de la Toyota.

Accident Toyota Supra

Nu se cunosc imprejurarile care au dus la producerea acestui accident, dar in aceste imagini se poate observa ca masina este grav afectata, mai ales in partea frontala, fiind nevoie de interventia unei platforme acoperite pentru a o transporta de acolo. Accidentul s-a petrecut pe sectiunea Ex-Muhle, o succesiune de viraje stanga-dreapta destul de rapide.

Accident Toyota Supra

Noua Toyota Supra este echipata in Europa cu un propulsor turbo de 3.0 litri, cu sase cilindri in linie, de provenienta BMW. Acesta livreaza puntii spate 340 de cai putere si 500 Nm cuplu prin intermediul unei transmisii automate cu 8 trepte.

In acest conditii, sportiva nipona atinge 100 de km/h in 4.2 secunde iar viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe