Legendarul Nurburgring Nordschleife mai face o victima: Koenigsegg One:1

Legendarul Nurburgring Nordschleife mai face o victima: Koenigsegg One:1
  • Un Koenigsegg One:1 a fost implicat intr-un accident pe circuitul Nurburgring Nordschleife
  • Franele masinii s-au blocat la intrarea in viraj, nemaiputand fi controlat, hypercarul suedez s-a oprit intr-un parapet de protectie
  • Constructorul suedez a declarat ca masina va fi reconstruita
Distribuie pe Facebook

Micuta familie a modelului Koenigsegg One:1 este de acum mai saraca cu un exemplar, dupa ce unul dintre cele 7 unitati dezvoltate de constructorul suedez a suferit un accident major pe circuitul Nurburgring Nordschleife, luand mai apoi foc.

Koenigsegg-ul One:1 este o masina extrem de puternica. Asta este un lucru cert. Chiar daca nu am cunoaste masina, o privire peste performantele ei ne-ar confirma acest lucru. Hypercar-ul suedez este propulsat de un motor V8 twin-turbo, capabil de 1360 de cai putere. Partea frumoasa este ca masina cantareste doar 1360 de kilograme, rezultand un raport-putere greutate de 1cp/kg, de unde si numele One:1.

Suedezii au construit doar 7 exemplare din aceasta masina, fiecare avand un pret de peste 2.5 milioane de dolari.

Si acum, partea proasta. Nurburgring Nordschleife este unul dintre cele mai temute circuite din lume. Insumand 20.8 kilometri, intinderea legendara de asfalt a facut de-a lungul anilor multiple victime, de la oameni obisnuiti, la piloti profesionisti.

In ciuda acestor fapte, Nordschleife ramane un circuit adorat de multi fani ai motorsportului si al masinilor in general, iar producatorii de automobile obisnuiesc sa isi testeze cele mai noi creeatii pe acesta.

Asa s-a intamplat si in cazul acestui One:1. Suedezii au declarat de mai multe ori ca odata ce restrictiile de viteza vor fi ridicate de pe "Iadul Verde", vor incerca sa doboare recordul pe circuit pentru masinile de productie. Zis si facut. Dar, planurile nu au mers chiar cum se asteptau acestia.

Un exemplar care a fost prezentat in 2014 la Goodwood Festival of Speed si care era inregistrat in Germania, a fost implicat intr-un accident in timp ce era testat pe temutul circuit.

Chiar daca inca nu se stie cauza exacta, urmele indica faptul ca franele masinii au fost impinse la maxim, blocandu-se, in timp ce masina se indrepta spre un viraj de dreapta pe portiunea Adeneuer Forst. Nemaiputand fi controlata, masina s-a lovit de parapetul de protectie, iar din cauza vitezei foarte mari, panoul spate a luat foc.

In timp ce masina a iesit destul de sifonata din acest eveniment, soferul a scapat cu viata, fara nicio zgaraietura. Koenigsegg a declarat dupa accident ca masina va fi reconstruita.

Acesta este al doilea accident pe care suedezii il au pe faimosul Nordschleife, dupa ce in 2014 prototipul modelului Agera R a aflat pe pielea sa de ce circuitul este supranumit "Iadul Verde".

Distribuie pe Facebook
mai multe