Sfarsit negru de saptamana: accidentele auto care au curmat vieti

Sfarsit negru de saptamana: accidentele auto care au curmat vieti
Tragedia rutiera din Muntenegru in care au decedat 19 oameni este printre cele mai grave in care au fost implicati romani. Insa in acest week-end, numarul accidentelor auto a depasit orice imaginatie. Cel putin din punctul de vedere al victimelor care erau cunoscute. Si aici vorbim despre un spectator de la Raliul Transilvaniei, un pilot Le Mans si un drifter celebru din Georgia. Odihneasca-se in pace!
Distribuie pe Facebook

Poate cel mai mediatizat accident din ultimii ani este cel al autocarului plin de romani care a cazut intr-o prapastie din muntii Muntenegrului. Au decedat 18 romani si 1 copil localnic. Soferul autocarului a murit si el, deci sansele de a afla cu exactitate ce s-a intamplat cu adevarat sunt mici. Se pare ca soferul avea o viteza mai mare decat cea permisa de curbe si drum, s-a angajat intr-o depasire si cand a pus frana pe umezeala a pierdut controlul si nu a mai franat la timp. Urmarea o stiti cu totii: 18 romani morti.

Accidente mortale in week-endul 22-23 iunie 2013

Un alt accident din acest week-end s-a petrecut in cadrul Transilvania Rally. Pe proba Dangau 2, echipajul cu numarul 21 al echipei Napoca Rally Academy format din Tincescu/Nicolaescu, a iesit in decor dupa un viraj si a accidentat mortal un spectator in varsta de 70 de ani. Echipajul medical s-a deplasat la fata locului si a constatat decesul. Se pare ca batranul de 70 de ani se oprise ca sa priveasca masinile, dar era in zona cu alte treburi, sa-si adune animalele. Conform martorilor, vina ii apartine organizatorului care nu a semnalizat corespunzator virajul si nu a venit cu destui jandarmi pentru paza traseului.

Accidente mortale in week-endul 22-23 iunie 2013

La fel de tragic a murit si Allan Simonsen, un pilot din echipa Gulf Aston Martin, pe circuitul Le Mans. In cadrul cursei de 24 de ore, la virajul numit Tertre Rouge, Vantage-ul lui Simonsen s-a lovit violent de parapet. Conform organizatorilor, nu este clara momentan cauza accidentului, insa dupa imaginile inregistrate de camera montata pe o masina din spatele sau, Astonul a avut ceva probleme tehnice si a pierdut controlul. Desi la venirea echipajelor medicale pilotul era viu si comunica cu medicii, acesta a murit mai tarziu in unitatea de prim-ajutor a circuitului Le Mans.

Accidente mortale in week-endul 22-23 iunie 2013

Accidente mortale in week-endul 22-23 iunie 2013

Am pus pe site de mai multe ori filme cu drifturi nebune din Georgia, la bordul unui BMW M5, model E34. Acestea erau facute de Giorgi Tevzadze, un tanar in varsta de 26 de ani. Cu totii i-am admirat maiestria cu care lua virajele si evita alte masini, dar in acelasi timp am fost inmarmuriti de nebunia curata de care a dat dovada de atatea ori. Giorgi a murit insa in capitala Georgiei, Tbilisi, intr-un BMW M5. Dar nu la volanul sau, ci pe scaunul din dreapta. Se pare ca un prieten care este inca in viata dupa impact conducea masina sub indrumarea lui Giorgi, dar a pierdut controlul si a izbit masina puternice de un copac, pe partea dreapta. Si cum un BMW E34 nu exceleaza la siguranta, neavand airbaguri si probabil pasagerii nici centurile de siguranta montate, totul s-a agravat. In urma loviturii puternice, celebrul drifter a decedat pe loc.

Distribuie pe Facebook
mai multe