Sofer vs. biciclist in Bucuresti: cine are dreptate?

Sofer vs. biciclist in Bucuresti: cine are dreptate?
Biciclistii din Romania sunt o specie extrem de persecutata si total ignorata de autoritati. Gabriela Firea se lauda ca face in primul an de mandat jdemii de kilometri pentru biciclisti. Nu a facut nimic. Piste nu exista, iar carosabilul este singurul loc in care poti sa pedalezi. Evident, apar conflicte cu soferii.
Distribuie pe Facebook

Putea sa circule biciclista putin mai pe dreapta, pe restul ramas din banda blocata de masinile parcate neregulamentar? Putea. A incalcat legea soferul cu Skoda cand a trecut pe langa biciclista? A incalcat. Pentru ca noul Cod Rutier spune clar ca soferii din automobile trebuie sa pastreze o distanta sigura fata de biciclistii care circula in dreapta, respectiv de minimum 1,5 metri. Lucru care nu a fost respectat.

VIDEO PE YOUTUBE AICI.

Problema este, de fapt, ca soferul pare scapat de la o gradina zoologica. E genul acela clasic de roman care se activeaza ca Pepsi-ul cand e luat la rost pentru ca greseste. Putea sa zica da domne', am gresit, e aglomeratie, scuze, o sa fiu mai atent data viitoare. Insa el s-a dat jos din masina la intimidare, ca un smardoi, fara sa gandeasca ca putea sa sa-si ia in gura un frumos spray cu piper si sa se culce toata ziua. Sau, mai rau, sa dea un pumn si sa se trezeasca cu dosar penal si, de ce nu, puscarie. Ca atat il duce mintea pe soferul roman.

Asadar, luati de priviti si invatati: biciclistii, circulati mai pe dreapta, iar soferii, protejati biciclistii si pastrati distanta. Si nu fiti ca stimabilul cu Skoda care ar fi putut aborda situatia cu o mult mai mare eleganta care i-ar fi dat peste nas biciclistului, acesta din urma neavand niciun subiect de filmare.

VIDEO PE YOUTUBE AICI.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 13 August 2018