VIDEO: biciclist lovit de sofer. Cine crezi ca are dreptate?

VIDEO: biciclist lovit de sofer. Cine crezi ca are dreptate?
Acest clip ne arata cum un sofer il loveste pe un biciclist. Lumea s-a impartit in doua tabere dupa ce a urmarit filmul: unii spun ca s-a facut dreptate, altii ca soferul ar trebui sa mearga la puscarie. Tu ce crezi?
Distribuie pe Facebook

Acest videoclip ne arata ce se intampla pe strazile din Statele Unite. De fapt, acelasi lucru se intampla si in Romania, mai ales in Bucuresti. O rivalitate si o lupta continua intre biciclisti si soferi. De ce acest "razboi rece" intre cei cu 2 si 4 roti?

Cand vine caldura, tot mai multi oameni apeleaza la biciclete pentru deplasarea in mediul urban, evident, din cauza aglomeratiei in primul rand. Dar si ca sa faca miscare, sport, sau sa nu fie partasi la poluarea care sugruma planeta noastra. Din pacate, Bucurestiul, la fel ca orice alta parte a Romaniai, nu are nicio urma de infrastructura. Cat despre biciclisti, nici nu se pune problema.

Promisiunile primarilor au disparut imediat dupa alegeri, inclusiv ale actualului primar genera, d-na Gabriela Firea care promitea ca in 6 luni de cand este inscaunata se descongestioneaza traficul si vor aparea miliarde si miliarde de piste noi dedicate biciclistilor. Nu s-a intamplat nimic, iar aglomeratia este mult mai grava. Si prin toata aceasta jungla fara benzi dedicata, fara semafoare dedicate si fara prea multe reguli de circulatie respectate, trebuie sa se deplaseze si biciclistii.

Biciclistii insa, multi dintre ei, au nascut o sumedenie de frustrari, din cauza ca primarul nu face nimic pentru a le facilista folosirea bicicletei. Adica sunt satui sa stea in spatele masinii de gunoi care miroase odios, sunt satui sa mearga in spatele unui TAXI care scoate fum ca o locomotiva si sunt satui sa franeze in ultima clipa din cauza unei blonde care ii sare in fata fara sa dea semnal. De unde si aceste frustrari materializate prin incalcari ale regulamentului.

Nu de putine ori o sa vezi biciclisti care trec pe rosu, care se baga in fata coloanei stationata la semafor, biciclisti care merg pe contrasens sau unde nu au voie, in zonele pietonale sau taind benzile dupa cum ii duce capul. Numai ca acest comportament al biciclistilor, ii face pe soferi sa aiba, la randul lor, anumite frustrari: Pai de ce nu stau astia cu bicicleta cand e rosu, ce, sunt mai destepti ca noi? Si uite asa, se naste o tensiune.

Ca oriunde altundeva, ca in orice alta tara, in Romania exista si biciclist, dar si soferi foarte mitocani. Am intalnit pe Stefan cel Mare o gasca de biciclisti care pedalau cate 4 in paralel, stand la taclale. Asta, desi legea spune sa circuli cu bicicleta cat mai aproape de marginea din dreapta a soselei, adica sa circule in sir indian, ca sa lase automobilele sa aiba pe unde sa treaca. Dar nu, unii biciclisti sunt de o nesimtire iesita din comun si au impresia ca strada le apartine, obligandu-i pe soferi de orice fel, de autobuze, autoturisme sau dube de marfa, sa se inghesuie pe o singura banda. Ca biciclistii sunt mai cu mot...

Din aceasta cauza s-a intamplat si urmatorul accident din VIDEO. Pe o sosea dreapta cu linie dubla continua, adica acolo unde este interzisa depasirea, niste biciclisti s-au gandit sa se lafaie pe toata banda, mergand in paralel. In spatele lor s-a format o coloana de masini. Unii si-au pierdut rabdarea, i-au claxonat, au incalcat legea trecand peste banda dubla continua si i-au depasit. Altii, mai nervosi, probabil satui sa astepte dupa nesimtirea biciclistului, au luat atitudine. Una gresita, ce-i drept, intrand direct in biciclist si intinzandu-l pe jos ca pe o clatita...

In concluzie, dupa parerea ta, cine crezi ca e gresit aici? Noi spunem ca biciclistul si-a cautat-o cu varf si indesat, insa masura aleasa de soferul masinii Volvo a fost cam radicala.

Distribuie pe Facebook
mai multe