VIDEO: Pur si simplu, unii soferi din Romania exista ca sa te omoare

VIDEO: Pur si simplu, unii soferi din Romania exista ca sa te omoare
Pui si tu copilul in scaunul Isofix, inghesui niste bunici in noua Honda Civic si te duci spre Sinaia sa te holbezi si tu la masinile participante la Concursul de Eleganta ca tot pasionatul auto. Dar pe drum ai parte de surprize... nu tocmai placute.
Distribuie pe Facebook

Inca din capul locului tin sa mentionez ca aceste camere de bord au un unghi de filmare urias, motiv pentru care totul pare sa fie foarte departe. Insa in realitate, daca privesti cu ochiul liber, masinile din imagine sunt mult mai aproape. Chiar si asa, sper ca din clip se vede exact ce vreau eu sa subliniez aici...

Circuli legal cu 80-90 la ora pe centura Ploiestiului, exact inainte sa se termine, unde sunt acele inteligente intrari / iesiri pe centura din dreptul centrelor comerciale. Acolo, chiar daca este o oarecare curba, vizibilitatea este mare, nu ai cum sa nu vezi masinile care vin cu prioritate pe centura, asa cum era si cazul meu. Chiar si asa, nu toata lumea isi foloseste masina pe post de mijloc de deplasare, ci o folosesc unii si ca mijloc de luat vieti.

Din film se vede clar ce vreau sa spun. Merg normal si vad un Logan MCV bleumarin care vine de pe contrasens si vrea sa faca stanga. De fapt, saturat de atatia "soferi meseriasi" in Romania, ma astept la orice si pot doar sa ghicesc ca face stanga, deoarece nu vad niciun semnal. Si chiar face. Nu se aude sunet la film deoarece l-am editat si am scos partea audio, pe motiv de injuraturi de toate felurile... Insa asa cum face soferul prevazator din Romania, am dat un claxon scurt. Ca atunci cand il mai vezi pe unul ca vrea sa iasa din parcare cu spatele si nu are vizibilitate - claxonul ii zice ca vine un fraier si ca trebuie sa stea pe loc.

Dar am claxonat degeaba. Ca soferul Loganului, un nene in varsta, nu a oprit sa-mi acorde prioritate. Am franat puternic cand am vazut ca masina se baga in fata mea si am tras usor de volan stanga in caz ca se opreste in mijloc, in acelasi timp apasand claxonul continuu. Se vede in filmare ca atunci cand am trecut de el, dupa franare violenta, Loganul era inca pe a doua banda.

Am avut destul timp sa-mi dau seama de ceva: soferul Loganului nu s-a uitat nicio clipa spre noi. Nu s-a uitat nicio secunda daca vine vreo masina de pe contrasens. Nici cand am ajuns in dreptul lui cu claxonul apasat, nu s-a uitat in dreapta. Nimic, zero, mort, s-a racit. NICIO TREABA! NICI MACAR O TREABA!!!

Poate nu se vede din film, dar omul a facut stanga si in loc sa accelereze ca sa elibereze soseaua, a inaintat cu 2 kilometri la ora, parca pierdut in spatiu. Niciodata uitandu-se la masina in care eram noi sau sa se asigure daca vine cineva. Probabil daca venea cineva si pe prima banda, il lua din plin.

Din fericire, Honda Civic cu ale sale anvelope Bridgestone (nu e nicio reclama la mijloc!) a reusit sa franeze bine, chiar daca ABS-ul a cam blocat putin rotile. Pe clipul cu sunet se aude clar scartait de anvelope pe asfalt, probabil de la puntea spate. Dar nu am cum sa nu ma gandesc ce se intampla daca era alt sofer in locul meu care frana cu 1 secunda mai tarziu. Sau daca era un TIR, o duba, un microbuz, care nu franeaza asa de bine ca un autoturism. Sau, mai rau, daca era un motociclist care alerga putin mai tare... Pur si simplul soferul din Logan nu s-a uitat in fata sa vada daca vine cineva, nu s-a asigurat, ca si cum era la el acasa, ca si cum era singurul sofer de pe DN1.

Oare or fi mai multi ca el pe strazi?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2017