VIDEO: Selectie naturala sau prostie curata? LIVE-ul pe Facebook la volan a mai luat doua vieti in Romania

VIDEO: Selectie naturala sau prostie curata? LIVE-ul pe Facebook la volan a mai luat doua vieti in Romania
  • 2 tineri au murit intr-un accident din Vrancea
  • Alti 7 romani au murit in Ungaria recent, din acelasi motiv
  • Ambele accidente au fost inregistrate pe Facebook
Distribuie pe Facebook

Dupa tragedia din Ungaria in care un autobuz cu romani s-a lovit frontal de un camion si au murit 7 oameni, se pare ca Facebookul mai revendica niste vieti. Ca si in cazul accidentului din Ungaria, motivul a fost si de aceasta data transmiterea LIVE pe Facebook a calatoriei auto.

Oare ce se intampla la nivel de neuron, in creier, in mintea unui om, care simte nevoia urgenta de a transmite LIVE pe Facebook ce face? Mai ales daca e vorba de o plimbare cu masina? Probabil ca mediul acesta online ne-a luat mintile si am devenit dependenti de el, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stie toti prietenii din lista cand facem o basina, cand mancam, cand ne culcam si ce se intampla cand mergem cu masina.

Soferul microbuzului cu romani transmitea LIVE pe Facebook in timp ce conducea. De ce? Nu stie si nici nu va sti nimeni. Ai asa de multi fani si admiratori care urla din toate rasputerile sa vada ce faci 24h/24, incat trebuie sa le arati ce se petrece cu tine non-stop? Pur si simplu, nu exista justificare pentru aceasta actiune. Daca vrei sa te admire lumea cum esti la volan, o poti face cu masina oprita.

Niste tineri nu foarte educati din Vrancea, 4 la numar, nu au invatat nimic din accidentul care s-a petrecut cu o luna in urma. Tinerii certati chiar si cu limba romana, dar si cu bunul simt, se aflau intr-un autoturism cu volan pe dreapta. Teribilisti, cu telefon si internet pe mana, baietii au simtit si ei nevoia sa transmita LIVE cum "decoleaza", asa cum chiar ei spun in filmuletul care a ramas pe pagina unuia dintre ei.

Carosabil umed, frana brusca, pierdut control, cap de pod, doi tineri morti, doi raniti. Ca se uitau pe telefon si nu au mai gasit timp sa mai si conduca autoturismul.

Coincidenta sau nu, in ambele cazuri de accidente mortale cauzate de prostia soferului care transmite LIVE pe Facebook, pe fundal se aud manele. Statistic, sunt sanse mult mai mici ca un sofer care asculta Dance FM sau muzica simfonica sa pateasca asa ceva.

Ce trebuie sa invatam din asta? Ca nu degeaba exista legi anti-telefon. Nu degeaba trebuie sa urmezi o scoala si un examen ca sa conduci, nu e pentru toata lumea. Condusul nu este o gluma, nu este usor, nu este deloc lipsit de pericole. Trebuie sa invatam ca ale noastre creiere au luat-o razna si sunt dominate de telefonia mobila si de internet, dar asta nu inseamna ca trebuie sa picam in ispita atunci cand suntem la volan.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2018