Cel mai bine pastrat secret din industrie a iesit la iveala! Cati CP are primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie?

Cel mai bine pastrat secret din industrie a iesit la iveala! Cati CP are primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie?
  • Noua Mazda3 ofera primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie
  • Unitatea Skyactiv-X dezvolta un set de valori maxime cu 181 CP si 222 Nm
  • Motorizarea in cauza este disponibila inclusiv cu tractiune integrala
Distribuie pe Facebook

Un document oficial de pe site-ul diviziei din Slovacia a companiei japoneze Mazda pune capat tuturor speculatiilor cu privire la performantele noului Skyactiv-X, primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie din industrie.

Chiar daca au trecut aproape doua luni si jumatate de la prima aparitie in public a noii Mazda3, compania japoneza nu a publicat nici pana la momentul de fata specificatii versiunii de motorizare Skyactiv-X.

Din fericire pentru persoanele mai nerabdatoare din fire, site-ul diviziei din Slovacia gazduieste un document oficial cu cateva informatii extrem de interesante despre primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie.

Pentru inceput, trebuie precizat ca unitatea in cauza nu va fi disponibila la vanzare decat pe nivelurile superioare de echipare GT si GT Plus, atat alaturi de o cutie manuala, cat si impreuna cu o transmisie automata.

Si mai interesant este insa ca versiunea de motorizare Skyactiv-X a noii Mazda3 va fi comercializata de compania japoneza nu doar sub forma unui model cu tractiune fata, clientii putand opta in cazul de fata inclusiv pentru AWD.

Acum, in ceea ce priveste performantele primului motor pe benzina cu aprindere prin compresie din industrie, documentul anterior mentionat vorbeste despre o putere maxima de 181 CP, in timp ce cuplul este de 222 Nm.

Informatiile referitoare la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, valoarea din dreptul vitezei de top ori consumul mediu de carburant raman in continuare un mare mister, chiar si la momentul de fata.

Tot la capitolul necunoscute putem trece si capacitatea cilindrica a versiunii de motorizare Skyactiv-X, cu mentiunea ca cei care au condus un prototip al noii Mazda3 cu acest tip de unitate vorbesc despre un litraj de doi litri.

Noua Mazda3 - Poze Reale

Noua Mazda3 - Poze Reale

Noua Mazda3 - Poze Reale

Noua Mazda3 - Poze Reale

Noua Mazda3 - Poze Reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Noua Mazda3 - Poze Reale
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2019