Incarcatoarele pentru ceasuri automatice sunt cele mai tari garaje miniaturale

Ce face un garaj pentru masina ta? O adaposteste de intemperii, ii tine de cald si daca este electrica, ii incarca bateria. In caz ca nu stiai si ceasurile de mana automatice pot beneficia de niste garaje pe cat de practice, pe atat de spectaculoase.
Distribuie pe Facebook

Daca esti pasionat de ceasuri, cu siguranta stii ca cele mai rare si complexe ceasuri sunt automate. Adica au un mecanism care nu are nevoie de intoarcere manuala sau de baterie ca sa functioneze, ci se folosesc de miscarea bratului care le poarta. In interior este un sistem ca un pendul care, la fiecare miscare se roteste si incarca un arc ce se descarca la randul sau punand in miscare mecanismul.

Ceasurile automatice nu sunt o noutate, dar accesoriile pentru ele sunt. Chiar daca sunt spectaculoase, atat la modul de functionare, cat la aspect, acest gen de ceas are si cateva minusuri. Cel mai semnificativ este faptul ca daca nu sunt purtate la mana, se opresc la un moment dat. Fiecare ceas automatic are o rezerva de putere, dar chiar si daca sunt armate la maximum de miscarea mainii, durata de functionare fara sa fie purtat este de pana la 2 zile. Cand se opresc, inseamna ca setarile de ora, minut, zi, luna si alte informatii se pierd, iar posesorul trebuie sa le seteze din nou cand vrea sa poarte ceasul. In unele cazuri mai rare, cand ceasul automatic nu este purtat o perioada lunga, exista si riscul sa se strice deoarece uleiul care unge mecanismele fine se poate intari.

Cutie pentru intors ceasuri

Cutie pentru intors ceasuriCutie pentru intors ceasuri

Asa a aparut nevoia unor accesorii care sa "le poarte" in locul omului. E vorba de aceste cutii de incarcare, numite si watch windere, niste adevarate garaje pentru bijuteriile automatice. Sunt cutii in care se pun unul sau mai multe ceasuri iar un mecanism interior le invarte, simuland miscarea mainii, astfel incat sa ramana mereu functionale.

Cele mai tari astfel de cutii pentru incarcare pe care le-am gasit in Romania sunt cele de la iUni. Arata absolut fabulos, cu niste finisaje de cea mai buna calitate, decorate la exterior cu mahon sau fibra de carbon. Sunt ca niste cabinete cu usa de sticla care se inchid cu cheie, cu lumina ambientala si cu mai multe setari, astfel incat ceasurile tale valoroase sa fie rasfatate cand nu se afla la mana ta.

Aceste incarcatoare de ceasuri automatice au mai multe setari pentru a se potrivi cu orice tip care are mecanism automatic. Ceasurile se pot intoarce prin mai multe tipuri de rotatii, in doua sensuri, putandu-se programa chiar numarul de rotatii recomandat de producator, astfel incat ceasul sa ajunga la incarcare maxima cat mai repede. Avand ceasurile automate puse intr-o asemenea cutie practica de incarcare, cand vei vrea sa porti un ceas stii ca este functional si ca nu a avut setarile modificate de oprirea mecanismului.

Pe langa faptul ca sunt practice si nu iti lasa ceasul automatic sa piarda energia de functionare, aceste cutii arata exceptional. Imagineaza-ti cum ar arata o asemenea cutie pe un birou sau pe o etajera, fiind un adevarat magnet de priviri. Toata lumea va vrea sa stie ce este, cum functioneaza si cea minuni ascunde in interior. Finisajele, lumina ambientala si aspectul general fac din aceste accesorii un subiect principal de discutie in orice casa sau birou.

Cutie pentru intors ceasuri

Caracteristici Watch Winder iUni

- cutiile iUni din gama de lux ofera posibilitatea setarii TPD (Turns Per Day) in functie de recomandarea producatorului pentru fiecare ceas in parte

- finisaje din mahon sau fibra de carbon pentru design clasic sau modern

- usa cu geam de sticla si inchidere cu cheie

- suprafata glossy

- lumina ambientala

- telecomanda

Cutie pentru intors ceasuri

Cutie pentru intors ceasuri

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Cutie pentru intors ceasuri
mai multe