Industria auto din Romania ar putea produce curand masti, combinezoane si chiar ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus

Industria auto din Romania ar putea produce curand masti, combinezoane si chiar ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus
  • Industria auto din Romania ar putea produce curand masti, combinezoane si chiar ventilatoare
  • Informatia a fost facuta publica de ministrul Economiei, Virgil Popescu, la postul TV Digi 24
Distribuie pe Facebook

Informatia a fost facuta publica de ministrul Economiei, Virgil Popescu, in cadrul unei interventii la postul de televiziune Digi 24.

Saloane auto de traditie, evenimente sportive cu greutate sau lansari cinematografice asteptate cu sufletul la gura de o lume intreaga. Sunt doar cateva dintre cele care au avut de suferit de pe urma raspandirii noului coronavirus.

Nici industria constructoare de masini nu a scapat insa de furia virusului SARS-CoV-2, numeroase companii oprind liniile de asamblare fie preventiv, fie dupa ce unul sau mai multi angajati s-au imbolnavit.

Aceasta din urma categorie ar putea avea totusi un rol major in gestionarea pandemiei actuale, producatori de pe intreg mapamondul cautand solutii pentru a pune capat crizei de echipamente medicinale. Valabil inclusiv in Romania.

Intr-o interventie pentru postul de televiziune Digi 24, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat ca "acestia, in aceasta perioada, doresc sa contribuie, sa ajute economia romaneasca, sa ajute romanii".

"Doresc sa contribuie sa produca materiale esentiale, doresc sa produca masti si au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru ca au si o industrie chimica pe orizontala foarte dezvoltata, prin parteneri care sunt furnizori traditionali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie in acest moment - masti, biocide, combinezoane (...)", a declarat oficialul pentru Digi 24.

Ministrul Economiei a mai afirmat si ca cei din industria auto "doresc sa produca si participa la acest proiect national al nostru privind realizarea unui ventilator pentru a ajuta respiratia bolnavilor de coronavirus".

"La ventilatoare lucrurile nu sunt atat de simple ca la masti, combinezoane si biocide. Se lucreaza intr-un colectiv foarte mare si eu sper sa avem cat de curand niste rezultate concrete. In schimb, la productia de masti mi-au spus reprezentantii industriei auto ca pot relativ foarte repede sa treaca la acest lucru si pregatesc modelele pentru a putea fi avizate de unul dintre cele patru institute ale armatei, sa poata aviza pe domeniul respectiv produsele pe care le pot produce", a concluzionat Virgil Popescu.

Sursa: Digi 24

Distribuie pe Facebook
mai multe