Un samsar din Pitesti risca sa ajunga la inchisoare dupa ce a vandut 85 de masini fara sa anunte Fiscul

Un samsar din Pitesti risca sa ajunga la inchisoare dupa ce a vandut 85 de masini fara sa anunte Fiscul
  • Un samsar din Pitesti risca sa ajunga la inchisoare dupa ce a vandut 85 de masini fara sa anunte Fiscul
  • Prejudiciul in acest dosar se ridica la aproximativ 300.000 de lei, potrivit autoritatilor competente
Distribuie pe Facebook

Prejudiciul in acest dosar se ridica la aproximativ 300.000 de lei, potrivit autoritatilor competente.

Un barbat in varsta de 45 de ani, din Pitesti, ar putea fi trimis in judecata dupa ce politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges au descoperit ca a vandut 85 de masini fara sa anunte Fiscul.

"Din cercetari s-a stabilit ca in perioada 2011 – 2017, fara a-si organiza activitatea comerciala sub o forma juridica, un barbat de 45 de ani, din Pitesti, ar fi ascuns sursa impozabila sau taxabila de venituri, prin desfasurarea de activitati comerciale, constand in achizitionarea si revanzarea unui numar de 85 de autoturisme second-hand", precizeaza IPJ Arges.

Valoarea totala a tranzactiilor se apropie de 3.500.000 de lei, in timp ce prejudiciul in acest dosar este estimat la suma de 300.000 de lei.

"Mai precis, prin depasirea plafonului special de scutire (35.000 euro) incepand cu anul 2011, barbatul avea obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA, de a conduce evidenta livrarilor si achizitiilor, de a depune declaratii de impozite si taxe si de a achita obligatiile fiscale, valoarea totala a celor 85 de tranzactii fiind de aproape 3.500.000 de lei, din care a obtinut venituri fara a declara si achita obligatiile fiscale aferente, calculate la aproximativ 300.000 de lei".

Acesta nu este insa un caz singular, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arges finalizand, recent, cercetarile in alte dosare similare, care aduc in prim plan samsarii de masini din Pitesti.

Intr-unul dintre comunicatele de pe site-ul IPJ Arges se arata ca "in perioada 2013 – 2017, fara a-si organiza activitatea comerciala sub o forma juridica, un barbat de 44 de ani, din Pitesti, ar fi ascuns sursa impozabila sau taxabila de venituri, prin desfasurarea de activitati comerciale, constand in achizitionarea si revanzarea unui numar de 123 de autoturisme second-hand".

Valoarea prejudiciului nu depaseste insa, de aceasta data, suma de 40.000 de lei, dupa cum reiese din estimarile autoritatilor competente.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2021