17 lucruri pe care nu le stiai despre reusitele BMW in DTM 2012

17 lucruri pe care nu le stiai despre reusitele BMW in DTM 2012
Chiar si inaintea finalei de la Hockenheim (Germania), care va avea loc la 21 octombrie, BMW Motorsport poate privi retrospectiv la un sezon de succes la revenirea in DTM. La 20 de ani de la ultima prezenta in Campionatul German de Turisme si cu un efectiv de piloti mai mic decat celelalte echipe, BMW a reusit sa acumuleze deja cele mai multe victorii din sezon.
Distribuie pe Facebook
Stiati ca:
  • BMW Team RBM, o debutanta in DTM, a reusit primele sale puncte pentru BMW la Hockenheim, chiar in prima cursa a sezonului? Andy Priaulx (Marea Britanie) a terminat pe locul al saselea cu modelul Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM.
  • Bruno Spengler (Canada) este cel mai de succes pilot BMW al acestui sezon, reusind o medie de 17,7 puncte in cursele incheiate? Ca o comparatie: pe baza numarului de curse in care au ajuns la sosire, cel mai de succes pilot Mercedes este Gary Paffett (Marea Britanie), cu o medie de 15,9 puncte, in timp ce Edoardo Mortara (Italia) este liderul pilotilor Audi, cu 14,8 puncte.
  • Cei sase piloti BMW au inregistrat o medie de 47,7 puncte in sezonul de revenire? Cei opt piloti Mercedes au o medie de 40,9 puncte, in timp ce octetul de piloti Audi a reusit in medie 37 de puncte.
  • Prima victorie a lui Bruno Spengler in sezonul de revenire, la Lausitzring (Germania), a fost primul succes BMW dupa exact 19 ani, sase luni si 25 de zile? Precedenta victorie fusese reusita de Roberto Ravaglia (Italia) la 11 octombrie 1992. A fost si al 50-lea succes BMW in DTM.
  • Roberto Ravaglia pilota pentru BMW Team Schnitzer cand a reusit ultima victorie BMW in 1992 - la fel ca Bruno Spengler in 2012? In prezent, echipa condusa de directorul Charly Lamm (Germania) are 20 de victorii si 11 pole position in DTM.
  • La Lausitzring, Bruno Spengler a reusit primul pole position pentru BMW in sezonul de revenire, dar si Augusto Farfus (Brazilia) s-a calificat pe locul al doilea, completand prima linia a grilei pentru BMW in 2012?
  • Echipa de mecanici BMW Team Schnitzer a lui Dirk Werner (Germania) se afla pe locul al doilea in clasamentul Hankook pentru cele mai bune pit stopuri? Ca si in clasamentul oficial al pilotilor, punctele sunt acordate si pentru cele mai rapide zece pit stopuri din timpul unei curse. Dupa primele noua curse, echipa lui Werner a acumulat 108 puncte - cu opt mai putin decat liderul, echipa de mecanici Audi a lui Mattias Ekstrom (Suedia).

  • Bruno Spengler este singurul pilot care in acest sezon a obtinut trei victorii, dar este si singurul care a fost de trei ori in pole position?

  • Toate cele patru victorii BMW au fost obtinute din pole position? Bruno Spengler a ocupat prima pozitie a grilei la Lausitzring, Nurburgring (Germania) si Oschersleben (Germania), asa cum a facut-o Augusto Farfus la Valencia (Spania).

  • Cu o cursa inainte de final, BMW este singurul constructor care a castigat patru curse in acest sezon din DTM (Lausitzring, Nurburgring, Oschersleben, Valencia)? Mercedes a obtinut trei victorii (Hockenheim, Brands Hatch, Norisring), in timp ce Audi are doua succese in portofoliu (Spielberg, Zandvoort).
  • BMW a reusit zece clasari pe podium in sezonul de revenire? Bruno Spengler este responsabil pentru cinci dintre acestea (Lausitzring, Brands Hatch, Norisring, Nurburgring, Oschersleben), Martin Tomczyk (Germania) are trei clasari pe podium (Spielberg, Norisring, Nurburgring), iar Augusto Farfus a incheiat de doua ori in Top 3 (Lausitzring, Valencia).
  • Toti cei sase piloti BMW au terminat in puncte cel putin o data? Toti cei opt piloti Audi au reusit si ei sa puncteze cel putin o data, in timp ce sase dintre cei opt piloti Mercedes au acumulat puncte.
  • Au fost doua week-end-uri de cursa in acest an la care patru piloti BMW s-au clasat in Top 10? La Norisring (Tomczyk, Spengler, Priaulx, Werner) si la Valencia (Farfus, Spengler, Priaulx, Werner).
  • Pilotii BMW au stabilit cel mai rapid tur al cursei in trei etape? Martin Tomczyk la Brands Hatch (42,138, turul 57), Bruno Spengler la Nurburgring (1:25,185, turul 31) si la Valencia (1:27,116, turul 32).

  • BMW a terminat calificarile cu patru piloti in Top 10 in patru ocazii? Aceasta performanta a fost reusita la Hockenheim, Spielberg (Austria), Norisring (Germania) si Nurburgring.
  • Pilotii BMW s-au calificat in cea de-a patra repriza a calificarilor de zece ori? Bruno Spengler de patru ori, Augusto Farfus in trei randuri, Dirk Werner de doua ori si Martin Tomczyk o data.

  • Din actualul pluton, Martin Tomczyk este pe locul al treilea intr-un clasament al experientei, cu 121 de curse DTM la care a luat startul? Doar doi piloti Audi, Timo Scheider (Germania, 126 de curse) si Mattias Ekstrom (122 de curse), au participat la mai multe etape
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2012