A 50-a victorie BMW in DTM la revenirea dupa 20 de ani

A 50-a victorie BMW in DTM la revenirea dupa 20 de ani
Distribuie pe Facebook
Dupa numai doua curse desfasurate in sezonul de revenire, BMW se afla pe cea mai inalta pozitie a podiumului in DTM: la 19 ani, sase luni si 25 de zile de la ultima victorie, Bruno Spengler (Canada), aflat la comenzile BMW Bank M3 DTM #7, a trecut primul linia de sosire a cursei de la Lausitzring (Germania). Intr-o cursa deosebit de palpitanta, Spengler a rezistat atacurilor declansate de Gary Paffett (Marea Britanie, Mercedes), care a incheiat pe locul al doilea. Augusto Farfus (Brazilia) a incheiat pe pozitia a treia, pilotul masinii Castrol EDGE BMW M3 DTM #16 completand un rezultat fantastic pentru BMW.
Spengler a calcat pe urmele lui Roberto Ravaglia (Italia), cel care, la 11 octombrie 1992 - la Hockenheim (Germania) -, a reusit cea de-a 49-a victorie a marcii germane in DTM. Atunci, BMW Team Schnitzer, condusa de directorul Charly Lamm, a fost responsabila pentru pregatirea modelului BMW M3. Dupa aproape 20 de ani, echipa din Freilassing (Germania) a scris o noua pagina din istoria participarii BMW in DTM, reusind succesul cu numarul 50 si cel dintai triumf pentru constructorul bavarez de la revenirea acestuia in campionat. Victoria reprezinta si un punct de reper in cariera lui Spengler: canadianul in varsta de 28 de ani a obtinut al zecelea succes personal in DTM, eveniment petrecut pe circuitul in lungime de 3,478 kilometri de la Lausitzring. Prima izbanda din cariera lui Spengler a fost obtinuta la Norisring (Germania), la 23 iulie 2006.
Campionul en-titre din DTM, Martin Tomczyk (Germania, BMW M Performance Parts M3 DTM #1) a incheiat cursa pe locul al saptelea si a marcat sase puncte pentru BMW Team RMG. Coechipierul sau, Joey Hand (SUA, SAMSUNG BMW M3 DTM #2), a trecut linia de sosire pe locul al 14-lea. Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM #15) si Dirk Werner (Germania, EPOSTBRIEF BMW M3 DTM #8) au ocupat locurile al 17-lea, respectiv al 19-lea. De-a lungul intregului week-end, competitia de la Lausitzring a fost urmarita de 72.000 de fani ai motorsportului.
Inca din primul tur, pilotii BMW Spengler si Farfus au fost implicati in dueluri atractive cu doi dintre adversarii de la Mercedes, Gary Paffett si Jamie Green (Marea Britanie). Spengler si-a aparat pozitia de lider la start si apoi s-a mentinut in fruntea plutonului pana la sosire, multumita in principal muncii excelente depusa de mecanicii BMW Team Schnitzer in timpul celor doua pit stopuri. Chiar daca Farfus a fost depasit de Paffett in primul tur, brazilianul a rezistat cu brio presiunii la care a fost supus de Green in fiecare tur. Recompensa a constat in prima sa clasare pe podium in DTM.
Jens Marquardt (director BMW Motorsport):

"Acesta este un moment cu totul special - care a depasit chiar si cele mai optimiste vise ale noastre. Victoria magnifica a lui Bruno Spengler este cireasa de pe tort la finalul unei saptamani incredibile. Intai a fost revenirea impresionanta de la Hockenheim, apoi a urmat primul pole position si acum - in doar a doua cursa - prima victorie pentru BMW din noua era DTM. Toate acestea sunt realizari fantastice, este absolut incredibil. Bruno a avut o evolutie remarcabila si a profitat din plin de pole position. A scris un nou capitol important la povestea de succes pe care BMW o are in motorsport. In anul celei de-a 40-a aniversari BMW M, am dus numarul victoriilor obtinute de BMW M3 in DTM la 41. Acest lucru ma face extrem de mandru, mai ales cand imi amintesc munca asidua depusa de toti cei din echipa de-a lungul ultimelor saptamani si luni. Cu toate acestea, trebuie sa fim realisti in privinta viitorului, pentru ca nimic nu va fi oferit gratuit. Pana acum am avut parte de un start de sezon aproape perfect la revenirea in DTM. Cu toate acestea, mai avem de parcurs multe curse, pe circuite unde nu am facut nici macar un kilometru in teste. In plus, batalia in DTM 2012 este atat de stransa incat plutonul este bulversat la fiecare runda. Aceasta inseamna ca forma si tendinta se pot schimba rapid. Vrem sa ne aflam in situatia de a obtine rezultate bune de fiecare data cand se va ivi o ocazie. Asa au stat lucrurile si astazi si am profitat la maximum de sansa primita."

Distribuie pe Facebook
mai multe