Avem cu ce sa ne mandrim: Robert Visoiu castiga cursa de GP3 de la Hungaroring

Avem cu ce sa ne mandrim: Robert Visoiu castiga cursa de GP3 de la Hungaroring
  • Robert Visoiu este la a doua victorie in acest sezon
  • La Valencia, romanul a ocupat tot primul loc
  • In acelasi week-end a avut loc si etapa de Formula 1 pe Hungaroring
Distribuie pe Facebook

Celebrul pilot de raliuri, Carols Sainz, a transmis fiului sau experienta din raliuri pentru a-i fi folosite in GP3. Insa atunci cand un roman este pe circuit, nu il ajuta cu nimic pe celebrul spaniol. Pentru ca Robert Visoiu l-a surclasat pe Carlos Sainz Jr. la Hungaroring si a reusit sa castige cursa din Ungaria.

Robert Visoiu este romanul cu cele mai bune performante din motorsportul actual. Insa din pacate, la stiri vedem doar fotbal romanesc de calitate slaba, ce mai fac iubitele fotbalistilor care se imbata si fac spectacole ieftine, si iarasi fotbal. Nu se zice nicaieri ca avem un roman care castiga intr-una din cele mai importante competitii de monoposturi, GP3. Nu se zice ca Robert Visoiu tocmai a castigat o importanta competitie automobilistica de pe Hungaroring. Dar o spunem noi.

Pilotul echipei MWArden, Robert Visoiu, a reusit la Valencia, acum ceva vreme, sa castige primul podium, ocupand cea mai inalta pozitie, din sezonul 2013. Iata ca acum, in cadrul etapei din Ungaria, romanul a reusit sa faca acelasi lucru. Si anume sa castige o cursa grea pe Hungaroring.

Robert VisoiuRobert Visoiu

In prima mansa de concurs a ocupat locul 8, lucru care i-a asigurat prima pozitie in plecarea din mansa a doua. "Am reusit timpi buni pe final de sesiune si pe doua dintre sectoare, pe tururi diferite, am avut recorduri personale excelente. Daca as fi pus cap la cap cele doua recorduri, pe un singur tur, as fi putut urca pana pe pozitia a 5-a. Asa voi fi doar in linia a 6-a" spunea Robert inainte de cursa.

La cursa numarul 2, Robert a profitat de prezenta in pole, si-a conservat locul dupa start si, in ciuda unei aparitii a safety-carului, l-a invins pe spaniolul Carlos Sainz fara prea multe batai de cap. Podiumul a fost completat de Kevin Korjus. "Am avut probleme la start si nu am plecat asa cum mi-as fi propus. Cu toate astea mi-am aparat pozitia in fata lui Carlos si imediat dupa am inceput sa fortez. M-am simtit foarte bine in primele tururi si asta s-a vazut in rezultatele de pe fiecare tur in parte. Singura ingrijorare a echipei se referea la uzura pneurilor. Pot sa va spun ca la final mai aveam resurse sa acopar alte cateva tururi intr-un ritm bun de cursa", a declarat Robert Visoiu la finalul week-endului maghiar.

Dupa victoria de la Hungaroring, Robert Visoiu a urcat pe locul 10 in clasamentul general, cu 40 de puncte. Urmatoarea etapa se va desfasura peste o luna, in Belgia, la Spa Francorschamps.

Robert Visoiu

Distribuie pe Facebook
mai multe