BMW extinde participarea in DTM in 2013

BMW extinde participarea in DTM in 2013
Din sezonul 2013, BMW Motorsport va alinia opt masini in DTM din 2013 - BMW Team MTEK va completa formula existenta.
Distribuie pe Facebook
Intrucat sezonul 2012 din Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) se apropie de final, BMW Motorsport pregateste deja stagiunea viitoare: cu incepere din 2013, patru echipe BMW vor lupta pentru puncte si victorii in popularul campionat de turisme. Asemeni BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM si BMW Team RMG, nou-infiintata BMW Team MTEK va concura cu doua BMW M3 DTM.
Prin marirea contingentului de la sase la opt masini, BMW Motorsport isi intensifica angajamentul fata de DTM si va concura la egalitate cu ceilalti doi constructori reprezentati in DTM. Olandezul Ernest Knoors va prelua postul de director al BMW Team MTEK, care are sediul la Garching (Germania), in apropiere de Munchen (Germania). Acum ca BMW Team MTEK a primit acordul oficial, procesul de formare va putea avea loc in saptamanile si lunile urmatoare.
"Conceptul nostru de a alinia trei echipe cu statut egal s-a dovedit a fi varianta ideala pentru sezonul de debut", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Rezultatele foarte bune sunt o confirmare a deciziei noastre de a continua cu echipele aflate la egalitate. Crearea unei a patra echipe este un pas important pentru a garanta ca BMW va fi competitiv si in anii urmatori. Adversarii nostri au deja opt masini inca din acest an. Forta mai mare in cadrul propriei formatii constituie un avantaj intr-un campionat foarte disputat asa cum este DTM. Nou-infiintata BMW Team MTEK ne-a permis sa reducem acest deficit. Localizarea la periferia orasului Munchen permite BMW Motorsport sa coopereze eficient cu echipa lui Ernest Knoors. Suntem increzatori ca sinergiile si eficienta acumulate vor duce intregul proiectul DTM la un nou nivel."
"Privesc cu multa incredere aceasta noua misiune: sa conduc BMW Team MTEK spre succes in DTM", a declarat Knoors, care cel mai recent a lucrat cu Ferrari in Formula 1, ca director pentru colaborarea cu clientii pentru sistemul de propulsie. "De-a lungul carierei mele, am experimentat cele mai diverse forme de motorsport si cunosc nivelul ridicat de operare din DTM. In prezent, BMW Motorsport are parte de un sezon fantastic de debut. Si noi ne-am propus sa oferim fanilor BMW numeroase motive de bucurie in 2013. Fara indoiala, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le invatam ca echipa noua. Sunt convins ca vom avea o traiectorie ascendenta a procesului de invatare. Sezonul 2012 a fost o dovada impresionanta a competitivitatii modelului BMW M3 DTM."

Anul acesta, echipele - BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM si BMW Team RMG - au avut un sezon plin de succese la revenirea BMW in DTM, dupa o pauza de 20 de ani. Dupa opt din cele zece curse, BMW are trei victorii, trei pole position, noua clasari pe podium si 247 de puncte acumulate in clasamentul constructorilor. Are de asemenea o optiune serioasa pentru titlul pilotilor prin canadianul Bruno Spengler.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2012