BMW Team RLL a urcat pe podium la Laguna Seca

BMW Team RLL a urcat pe podium la Laguna Seca
Chiar daca cele doua masini BMW M3 GT ale BMW Team RLL au fost in postura de lider al clasei GT pentru cea mai mare parte a cursei de sase ore de la Monterey, a treia runda din American Le Mans Monterey, ele au incheiat pe locul al treilea, respectiv al patrulea. Bill Auberlen (SUA) si Jorg Muller (Germania) au parcurs 232 de tururi ale circuitului Laguna Seca - avand 11 viraje si o lungime de 2,238 mile (3,601 km) - si au dus modelul BMW M3 GT #55 pe locul al treilea, primul lor podium impreuna si cea de-a treia clasare consecutiva a echipei in Top 3.
Distribuie pe Facebook
Joey Hand (SUA) si Dirk Muller (Germania) au terminat chiar in urma coechipierilor, pe locul al patrulea. Ambii piloti au avut de suferit in urma incidentelor in care au fost implicati cu alti competitori, iar Hand a experimentat maximum in acest sens pentru ca era lider. Imediat dupa intrarea cursei in a doua jumatate, Joey a fost lovit din spate de modelul Corvette de pe locul al doilea, masina BMW M3 GT #56 a pierdut bara si difuzorul spate ceea ce a afectat echilibrul aerodinamic pentru restul intrecerii.
Incetinita de numeroasele perioade de neutralizare din primele cinci ore si jumatate, cursa a fost decisa in cele din urma in ultimele 15 minute cand a fost fluturat steagul verde pentru ultima oara. Dirk Muller se afla pe pozitia a patra fara a fi amenintat din spate, in timp ce Auberlen (BMW M3 GT #55) a repornit de pe locul al doilea. Inainte ca experimentatul pilot californian sa poata declansa atacul pentru pozitia de lider al categoriei GT, el a fost blocat de un prototip la intrarea in virajul 1, ceea ce a permis modelului Corvette de pe locul al treilea sa se strecoare pe pozitia a doua. Pierzand si mai mult teren la iesirea din viraj, el a decis ca este mai bine sa conserve locul al treilea.
Acum, BMW se afla pe locul al doilea in clasamentul constructorilor. Hand si Dirk Muller sunt pe aceeasi pozitie la piloti, in timp ce Auberlen si Jorg Muller se regasesc pe locul al patrulea. Dupa traditionala pauza in sezonul ALMS pentru ca echipele sa poata participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franta), cea de-a patra etapa - American Le Mans Northeast Grand Prix - va avea loc la Lime Rock Park (SUA), la 7 iulie.
Bobby Rahal (Team Principal):

"Fara indoiala, adversarii nu ne-au facut viata usoara. Ne-am pastrat locurile fruntase in ciuda faptului ca am fost loviti de mai multe ori si am obtinut puncte pretioase."
Jorg Muller (BMW M3 GT #55):

"Ma bucur ca am revenit la Laguna Seca. A fost o saptamana fantastica. Nu a fost o cursa usoara, dar Bill si cu mine au reusit primul nostru podium impreuna."
Bill Auberlen (BMW M3 GT #55):

"Aceasta a fost o cursa de sase ore si am tratat-o precum un sprint de 45 de minute. Este incredibil cat de competitiv a devenit acest campionat. La ultimul restart, am fost scos de pe trasa de un prototip, iar Magnussen a profitat de oportunitatea ivita. Este bine ca am urcat pe podium, dar mai avem de facut inca doi pasi importanti."
Dirk Muller (BMW M3 GT #56):

"Chiar daca masina noastra a fost afectata, aveam potentialul de a ne clasa pe podium, dar am ratat aceasta ocazie. Felicitari coechipierilor nostri pentru primul loc pe podium din acest sezon. Sunt increzator pentru cursa urmatoare de la Lime Rock Park, acolo unde eu si Joey vom incerca sa redevenim lideri ai categoriei."
Joey Hand (BMW M3 GT #56):

"Astazi am fost loviti de pretutindeni. Pierderea barei spate a afectat masiv comportamentul masinii. La viteze mari, masina era atat de greu de stapanit, incat Dirk si cu mine am avut de muncit din greu pentru a duce lucrurile la capat. Au trecut numai trei curse si campionatul este deja foarte strans. Acum suntem pe locul al doilea in clasamentul pilotilor, dar mai multe circuite din cele care vor urma ne-au fost favorabile in anii trecuti."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2012