BMW Team RLL castiga pe Road America pentru a treia oara in patru ani

BMW Team RLL castiga pe Road America pentru a treia oara in patru ani
Pentru a treia oara in patru sezoane din American Le Mans Series, BMW Team RLL a asistat la o victorie a unui model BMW M3 GT la capatul celor patru ore din Road America Road Race Showcase. In timp ce evenimentul DTM de la Nurburgring (Germania) reprezinta fundalul pentru aniversarea "40 de ani de BMW M", BMW Team RLL a oferit un cadou perfect prin obtinerea victoriei la categoria GT in cea de-a sasea etapa din sezonul 2012 al ALMS.
Distribuie pe Facebook
Sambata, Bill Auberlen (SUA) si Jorg Muller (Germania) au fost cei care au triumfat la clasa GT cu modelul #55 BMW M3 GT, trecand linia de sosire cu un avans de 2,63 secunde fata de masina de pe locul al doilea, #45 Porsche. Cei doi au parcurs 97 de tururi ale circuitului in lungime de 4,048 mile (6,513 km). Auberlen, care a reusit victoria in premiera pentru programul BMW team RLL - alaturi de Joey Hand (SUA) - in 2009, a luat startul al patrulea. El a pilotat primele 21 de tururi, dupa care i-a cedat locul lui Jorg Muller chiar inainte de prima neutralizare completa a cursei.
Germanul a preluat conducerea cursei in momentul in care cei mai multi din pluton au intrat la standuri si a parcurs 30 de tururi, dupa care, pe cand ajunsese al cincilea, i-a predat stafeta masinii cu numarul 55 din nou lui Auberlen. Californianul a fost obligat sa efectueze inca un pit stop dupa numai un tur pentru strangerea rotii stanga spate. A revenit in cursa pe locul al 11-lea, cu obiectivul clar si specific BMW Team RLL - "Focus Forward" -, dar care a dat rezultate: in numai 17 tururi a ajuns pana pe pozitia a patra. In turul 76, Auberlen a efectuat un alt pit stop pentru pneuri noi si realimentare cu combustibil, a revenit pe locul al cincilea chiar inainte de cea de-a treia neutralizare completa a cursei. Cand a fost fluturat steagul verde de reluare a intrecerii, mai erau 38 de minute, iar pilotul BMW era pe primul loc. Comisarii de cursa au mai arborat o data steagurile galbene, dar Auberlen nu a mai putut fi invins.
Modelul #56 BMW M3 GT, pilotat de Dirk Muller (Germania) si Jonathan Summerton (SUA), a incheiat in final pe locul al zecelea, dupa ce Muller a fost scos de pe pista de un competitor cu doua tururi inainte de final si nu a mai putut continua. Incidentul a spulberat sperantele echipei de a obtine primele doua locuri in clasament, BMW-ul pilotat de Muller ruland pe pozitia a doua in momentul incidentului.
Cu doua victorii si alte patru clasari pe podium in primele sapte etape ale sezonului, BMW ocupa locul al doilea in ierarhia constructorilor GT, aceeasi pozitie revenind si BMW Team RLL in clasamentul echipelor. Dirk Muller a coborat pe locul al treilea la piloti, iar Bill Auberlen si Jorg Muller au urcat un loc, pe al cincilea.

Bobby Rahal (BMW Team RLL, Team Principal):

"Sunt nespus de incantat pentru Bill si Jorg. In ultimii ani, Bill a fost deseori in situatia de a castiga curse si a fost victima ghinionului. Sunt foarte fericit pentru el si foarte mandru de echipa. In antrenamentele de vineri, eram mai lenti cu doua secunde fata de ceilalti competitori. Inginerii nostri Jay O'Connell, Bruno Couprie si Chris Yancher au lucrat intens si au facut schimbarile necesare. Cred ca inca suntem cu o jumatate de pas in spatele celor de la Porsche, in special, precum si celor de la Corvette, dar astazi am avut o strategie foarte buna. Cand Bill a trebuit sa fie rapid, a facut-o, ba chiar era foarte rapid - bravo lui pentru o misiune indeplinita cu succes. Imi pare rau pentru Dirk si Jonathan, pentru ca erau in situatia de a completa dubla echipei, dar au fost loviti de ambele Corvette. Modelul #56 a fost afectat serios. Sincer, nu cred ca se mai poate repara. Din punct de vedere al campionatului, sunt extrem de dezamagit, dar suntem o echipa mare si trebuie sa facem fata oricarei situatii. Toata lumea a lucrat intens si vom putea sa ne indeplinim obiectivele."

Jorg Muller (pilot #55 BMW M3 GT):

"Bill a facut o treaba fantastica. Echipa a lucrat foarte bine, iar acest lucru ne face foarte mandri ca am contribuit la victorie. Este succesul tuturor celor din echipa. A fost interesant sa concurez in premiera la Road America, iar victoria este si mai de apreciat. Multumesc tuturor."
Bill Auberlen (pilot #55 BMW M3 GT):

"Baietii acestia sunt teribili. A trecut ceva vreme de cand nu am mai fost pe prima pozitie si cu totii meritam o asemenea recompensa. In antrenamente eram la doua secunde de ritmul celorlalti si stiam ca echipa va face ceva pentru a recupera acest deficit."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 20 August 2012