BMW Team RLL incheie pe locurile al patrulea si al optulea la Baltimore

BMW Team RLL incheie pe locurile al patrulea si al optulea la Baltimore
Distribuie pe Facebook

BMW Team RLL a avut parte de o zi dezamagitoare in Baltimore Sports Car Challenge, dupa o penalizare controversata acordata de comisarii de cursa - o oprire de un minut pentru un acrosaj ce putea fi evitat -, decizie care a privat masina #55 M3 GT de sefia cursei in turul 21. Clasati in final pe locul al optulea, Bill Auberlen (SUA) si Jorg Muller (Germania) au salvat tot ce se putea dintr-o zi care putea fi magica pentru ei.

Modelul #56 M3 GT, pilotat de Joey Hand (SUA) si Dirk Muller (Germania), a terminat pe locul al patrulea dupa ce a luat startul de la coada plutonului. Acest lucru a fost cauzat de cerinta echipei de a schimba pneurile cu un set nou Dunlop pentru cursa. Hand a fost cel care a urcat primul in cockpit si in turul 15 ajunsese pe pozitia a sasea. Intrat la standuri de pe locul al patrulea, in turul 26, el i-a predat stafeta lui Muller. Dirk a atacat locul al treilea in mai multe randuri, dar nu a fost in situatia a reusi manevra decisiva, astfel ca a incheiat pe pozitia a patra in clasamentul categoriei GT.

Primele 20 de tururi de cursa au fost remarcabile pentru Jorg Muller. El a pornit cu #55 M3 GT de pe partea exterioara a grilei de start si a reusit sa treaca de primul viraj cu daune minore in ciuda faptului ca a trebui sa treaca de prototipuri care erau intrate in tete-a-queue. A urcat pe locul al doilea la restart, dupa neutralizare, iar in turul 9 a preluat prima pozitie printr-o manevra rapida pe interior, in primul viraj, profitand si de faptul sa liderul a fost blocat. Dupa 12 tururi, el a fost obligat sa intre la standuri pentru a efectua o penalizare pentru un incident petrecut in sicana liniei drepte principale. Auberlen a urcat in cockpit in turul 24, revenind pe pista la coada plutonului. El a mai efectuat un pit stop pe cand era pe locul al zecelea, in timpul urmatoarei neutralizari, pentru trecerea la pneuri de compozitie mai moale. A recuperat doua pozitii si a trecut linia de sosire pe locul al optulea.

Aceasta cursa a fost cea de-a doua in acest sezon cand niciuna dintre masinile echipei nu a incheiat pe podium. Cu doua victorii si alte patru clasari pe podium in primele opt etape ale stagiunii, BMW continua sa fie pe locul secund in clasamentul constructorilor din categoria GT. Dirk Muller isi pastreaza locul al treilea la piloti, Hand este al patrulea, in timp ce Bill Auberlen si Jorg Muller au coborat un loc, pe al saptelea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 3 Septembrie 2012