Chevrolet a obtinut doua victorii in Statele Unite

Chevrolet a obtinut doua victorii in Statele Unite
Muller si Huff si-au adjudecat cate o victorie, fiind acum la egalitate in clasamentul pilotilor. Chevrolet a castigat ambele curse la prima organizare a unui eveniment WTCC in Statele Unite ale Americii. Yvan Muller si Rob Huff au castigat fiecare cate o cursa si sunt acum la egalitate de puncte in clasamentul pilotilor.
Distribuie pe Facebook

Pilotii WTCC le-au oferit fanilor americani un spectacol inedit cu ocazia sosirii in premiera a campionatului la Sonoma si in Statele Unite ale Americii.

Ambele curse au fost memorabile. Yvan Muller si Rob Huff au impartit laurii victoriei, iar rezultatele lor au facut ca lupta pentru titlul de campion mondial sa fie mai stransa ca niciodata. Cei doi piloti Chevrolet sunt acum la egalitate de puncte, cu doar sase curse ramase.

Este usor de anticipat ca lupta pentru titlu va continua din nou pana in ultimele momente in Macao.
Muller si Huff si-au adjudecat primele doua locuri in cadrul Cursei 1, dupa ce Alain Menu a fost fortat sa paraseasca prima pozitie din cauza unor probleme tehnice, survenite ca urmare a contactului cu Gabriele Tarquini la inceputul cursei. Huff a castigat Cursa 2 ca urmare a penalizarii de tip "drive-through" primite de Muller, care i-a spulberat orice speranta de a iesi invingator pentru a doua oara. Alain Meniu, care a inceput Cursa 2 de pe pozitia a 10-a, a incheiat cursa pe locul 4.
Datorita rezultatelor inregistrate astazi, Chevrolet este acum foarte aproape de a-si adjudeca matematic cel de-al treilea titlu WTCC la categoria Constructori. Autovehiculele Cruze ale echipei RML s-au apropiat astazi la 10 puncte de castigarea titlului, ceea ce inseamna ca echipa trebuie sa astepte runda viitoare din Japonia inainte sa deschida sticlele de sampanie.
Lupta pentru titlul de campion la categoria piloti este mai deschisa ca niciodata, cu Muller si Huff la egalitate, avand fiecare 315 puncte. Francezul ocupa prima pozitie, intrucat a castigat mai multe curse. Desi se afla la 49 de puncte de primul loc, Menu este in continuare in carti, in ciuda ghinionului sau de la Sonoma.
Modelele Cruze au inceput cu dreptul Cursa 1, ocupand rapid primele trei pozitii. Plecand din pole-position, Menu s-a pozitionat inaintea colegilor sai, Muller si Huff, dar elvetianul a trebuit sa iasa din cursa din cauza unei probleme la sistemul de directie in turul 4. Menu a fost obligat sa opreasca la boxe, pierzand patru tururi in tot acest timp.
Cu toate ca Muller si Huff au pornit in Cursa 2 de la jumatatea grilei de start, acestia au ajuns pe pozitia a 3-a, respectiv a 4-a dupa doar doua tururi. Din cauza faptului ca autovehiculul BMW din frunte condus de Mehdi Bennani a patinat in turul 4, cei doi piloti Chevrolet au mai urcat cu o pozitie, insa in turul 5 Muller s-a ciocnit de autovehiculul BMW condus de Franz Engstler, ceea ce a facut ca francezul sa treaca pe prima pozitie.
Cu toate acestea, Muller a primit o penalizare de tip drive-through din partea organizatorilor, ceea ce i-a spulberat orice speranta de a incheia cursa invingator la puncte si i-a deschis calea lui Huff, care a depasit atacurile lui Norbert Michelisz de la bordul autovehiculului sau BMW in ultimele tururi.

Campionatul WTCC traverseaza acum Pacificul pentru turneul asiatic, care incheie de obicei sezonul si include opriri in Japonia, China si Macao.

Distribuie pe Facebook
mai multe