Citroen prezinta noua masina de curse a lui Sebastian Loeb: C-Elysee WTCC

Citroen prezinta noua masina de curse a lui Sebastian Loeb: C-Elysee WTCC
  • Citroen intra in WTCC cu modelul C-Elysee WTCC
  • Automobilul este propulsat de un 1.6 turbo de 380 CP
  • Debutul oficial va avea loc in septembrie, la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Citroen a dezvaluit primele detalii despre noua masina cu care va concura Sebastian Loeb in Campionatul Mondial de Turisme: Citreon C-Elysee WTCC. Modelul de 380 de cai putere va fi prezentat oficial in numai o luna si jumatate, la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 10 septembrie.

Cu un DS3 WRC care s-a luat in piept cu toate numele grele din industrie in Campionantul Mondial de Raliului, Citroen scoate din joben un nou model gata de competitie, de data aceasta pentru Campionatul Mondial de Turisme. Este vorba de Citroen C-Elysee WTCC, cu care Sebastian Loeb - de noua ori campion mondial in WRC - spera sa ia titlul, asta desi Citreon se afla la prima participare in aceasta competitie.

Noua sportiva, aflata deja in faza de testare, este construita pe baza compactei de serie C-Elysee, al carei pret promotional in Romania incepe de la 9.919 euro cu TVA, pentru versiunea de motorizare de 1.2 litri si nivelul de echipare Attraction. Cele doua imagini prezentate de Citroen infatiseaza o masina de curse cu un look agresiv, plin de spoilere din fibra de carbon, capota ventilata, praguri laterale revizuite si un imens eleron. Modelul beneficiaza de cauciucuri Yokohama si roti de 18 inci.

Citroen C-Elysee WTCC

380 de cai putere si o greutate de 1.100 de kg

Campionul mondial va avea la dispozitie un propulsor turbo in patru cilindiri, de 1.6 litri, care dezvolta 380 de cai putere si un cuplu de 400 Nm. Acesta este conectat la o cutie de viteze secventiala in sase trepte, care trimite puterea rotilor din fata cu ajutorul unui diferential mecanic autoblocant. Detalii despre performantele masinii nu au fost inca date publicitatii, dar avand in vedere ca nu cantareste mai mult de 1.100 de kilograme, aceasta ar trebui sa fie destul de rapida.

"Alegerea modelului C-Elysee ca baza pentru masina din WTCC reflecta foarte clar determinarea noastra de a folosi cursele ca mijloc activ in sprijinirea dezvoltarii noastre comerciale", a declarat Frederic Banzet, CEO-ul Citroen

Noul automobilul va fi prezentat oficial in luna septembrie a acestui an.

Citroen C-Elysee WTCC

Distribuie pe Facebook
mai multe