COMMA OIL si implicarea brandului in sporturile cu motor

COMMA OIL si implicarea brandului in sporturile cu motor
  • Sporturile cu motor sunt principalul mijloc de testare a produselor
  • Comma va participa in GP2 si F4
  • Numele Comma Oil este asociat si cu PalmerSport
Distribuie pe Facebook

Unul din cei mai noi jucatori de pe piata de lubrifianti auto este Comma Oil. Aceasta marca este lider pe piata britanica si braziliana in domeniul uleiurilor de masina si substante chimice pentru intretinerea autoturismelor, iar pentru sezonul 2014 isi propune sa se implice mai serios in motorsport.

Producatorul Comma se va implica in continuare si in campionatul GP2 - recunoscut ca principala rampa de lansare catre Formula Unu - devenind partener tehnic al echipei GP2 DAMS pentru sezonul din 2014. Aflate la al 10-lea sezon, cursele de GP2 se desfasoara in paralel cu Campionatul Mondial FIA de Formula Unu, serie care a dat pana in prezent numerosi piloti de Formula 1.

Cu sediul langa Le Mans in Franţa, DAMS este una dintre cele mai respectate echipe din padocul GP2, castigatoare consecutiva a unor premii importante in anii 2011 si 2012, propulsand totodata mai multi piloti sa ajunga in campionatele de Formula 1.

Comma este partener tehnic al echipei franceze si totodata sponsor al pilotului britanic de curse, Jolyon Palmer, in campionatul GP2. Jolyon Palmer (23 de ani) este fiul lui Jonathan Palmer, fost pilot de F1 si director executiv la MotorSport Vision. Jolyon a castigat curse „cap de afis” in 2013, atingand locul sapte din clasament. Anul acesta, el va pilota un bolid DAMS in culorile Comma alaturi de pilotul monegasc Stephane Richelmi.

"Am un singur obiectiv in acest an - vreau sa castig titlul la GP2. Cred ca DAMS imi va oferi cea mai buna sansa in acest scop. Echipa are un palmares excelent in materie de piloti intrati in F1 si voi depune tot efortul necesar pentru a calca pe urmele unora ca Romain Grosjean si Davide Valsecchi ca sa devin al treilea campion de GP2 al DAMS in patru ani si pentru a-mi creste sansele de a urca intr-un monopost de F1 in 2015", declara Jolyon Palmer.

Mike Bewsey, purtator de cuvant de la Comma, afirma: "Sporturile cu motor sunt cel mai bun teren de incercare pentru produsele noastre. Nivelul performantelor acestora vorbeste de la sine si le ofera clientilor incredere totala, deoarece au vazut la ce solicitari rezista produsele".

Comma se implica activ in motorsport si la nivel intern, continuand sa fie partener tehnic in Campionatul BRDC Formula 4 din 2014. Inaugurata in 2013, Formula 4 este un campionat de curse britanic cu monoposturi pentru debutanti, atragand participari din toata lumea. F4 se desfasoara cu bolizi identici si motoare identice, toate ruland cu Comma 5W50 Performance Motor Oil.

Participarea Comma in campionat a crescut in 2014, prin incheierea unui acord de sprijin acordat echipei de F4 HHC Motorsport si asumarii rolului de sponsor principal pentru Will Palmer, pilotul HHC. Fratele de 17 ani al lui Jolyon va purta marca Comma pe monopostul sau in campionatul cu opt manse.

In Marea Britanie, Comma este si partener tehnic al PalmerSport, cel mai mare eveniment de curse din lume. Cu sediul la autodromul din Bedford, PalmerSport este o unitate creata special pentru sporturile cu motor, dispunand de un parc variat de modele Ariel Atom, monoposturi din Formula Jaguar, BMW M3-uri si multe altele. Vehiculele PalmerSport parcurg peste trei milioane de kilometri pe an sub solicitari extreme, iar produsele Comma mentin aceste vehicule in forma maxima in cele mai dificile conditii.

Pentru a vedea produse Comma care se vand pe piata din Romania, intra pe: www.pieseauto.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe