Cu o istorie de peste 20 de ani in spate, Mercedes a anuntat ca se retrage din DTM pentru a concura in Formula E

Cu o istorie de peste 20 de ani in spate, Mercedes a anuntat ca se retrage din DTM pentru a concura in Formula E
  • Mercedes se retrage anul viitor din DTM
  • Nemtii vor concura cu propria echipa in Formula E
  • Brand-ul din Stuttgart va continua insa in Formula 1
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile tocmai a anuntat ca la finalul sezonului viitor se va retrage din DTM pentru a participa cu propria echipa in competitia de monoposturi electrice Formula E.

Dupa ce si-a incercat norocul in Campionatul Mondial de Raliuri, Mercedes-Benz a parasit macadamul pentru a concura pe circuitele din Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, sau pe scurt DTM.

Mercedes-Benz in DTM

In 1988, impreuna cu partenerul sau de incredere AMG, brand-ul german a reusit sa castige 6 etape cu legendarul model 190E. In urmatorii 8 ani, nemtii nu au lipsit de pe grila, insa pauza fortata de 4 ani pe care a luat-o competitia i-a obligat sa-si indrepte atentia spre alte ramuri ale motosportului.

Mercedes-Benz in DTM

In 2000, DTM-ul a fost resuscitat, iar Mercedes s-a intors in forta castigand 8 curse din 16 si adjudecandu-si titlul mondial la constructori. De-atunci si pana in ziua de azi, brand-ul din Stuttgart a scris istorie in Campionatul German de Turisme, o istorie care este pe punctul de a se sfarsi.

Mercedes-Benz in DTM

Dupa mai bine de 20 de ani de concurat la cel mai inalt nivel, Mercedes-Benz a anuntat ca anul viitor se va retrage din DTM si va concura cu propria echipa in competitia de monoposturi electrice Formula E, care se bucura de o popularitate tot mai crescuta.

Mercedes-Benz in DTM

"Anii nostri in DTM vor reprezenta un capitol major in istoria sporturilor cu motor pentru Mecedes. Chiar daca plecarea este dificila pentru noi, vom face tot ce putem in acest an si in sezonul urmator pentru a castiga cat mai multe titluri posibile. Le datoram asta fanilor si noua insine," sustine Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Mercedes-Benz in DTM

Rivalitatea cu ceilalti doi constructori care vor continua in DTM, respectiv BMW si Audi, se va muta si pe circuitele din Formula E, deoarece Audi tocmai a anuntat achizitionarea echipei ABT, iar BMW a confirmat ca va furniza motoare pentru Andretti.

Mercedes-Benz in DTM

Din fericire, producatorul german de automobile va ramane in Formula 1, acolo unde anul trecut a dominat competitia, iar anul acesta Lewis Hamilton se lupta pentru castigarea celui de-al patrulea titlu mondial.

Mercedes-Benz in DTM

"Vrem sa fim punctul de referinta in segmentul premium si sa exploram noi proiecte, iar combinatia dintre Formula 1 si Formula E ofera asta. Formula E ofera un format nou si promoveaza tehnologii viitoare. Electrificarea se intampla pe masinile de serie, iar Formula E ofera o platforma interesanta pentru a aduce aceasta tehnologie unei audiente noi," a concluzionat Wolff.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes-Benz in DTM
mai multe