Dunlop inregistreaza succes dupa succes in campionatele europene de top

Dunlop inregistreaza succes dupa succes in campionatele europene de top
Anvelopele Dunlop si-au dovedit valoarea in trei campionate importante de motorsport numai la sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie a.c., odata cu castigarea de catre masini echipate cu Dunlop a primelor etape din noua competitie europeana Le Mans Series (ELMS), din competitia de 6 ore The Le Castellet de la Paul Ricard, si din competitia Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nurburgring (VLN) de la Nurburgring Nordschleife.
Distribuie pe Facebook
In VLN, competitie care a avut loc pe 31 martie, victoria a venit prin echipa BMW care a 'Mullerizat' efectiv opozitia cu o combinatie exploziva de piloti: Dirk Adorf, Dirk Muller si Jorg Muller, care au dominat cursa pe parcurusul tuturor celor 16 tururi ale competitiei de pe temutul circuit Nurburgring Nordschleife. Dunlop este Partener Tehnic Oficial al BMW Motorsport, iar aceasta victorie este de bun augur pentru cursa de 24 de ore de la Nurburgring ce va avea loc in luna mai a acestui an. Bolidul BMW echipat cu anvelope Dunlop a fost cel mai recent Z4 GT3, care a inlocuit M3-ul care a marcat o victorie decisiva pentru Dunlop si BMW in competitia de 24 de ore de la Nurburgring din sezonul 2010.
In competitia ELMS ce a avut loc la Paul Ricard pe data de 1 aprilie, Nissan-ul Oreca-03 al echipei TDS Racing, pilotat de Maathias Beche si Pierre Thiriet a marcat o victorie importanta in clasamentul general al clasei LMP2. Echipa a obtinut victoria la general si victoria pe clasa la un tur distanta de masina Oreca a echipei Sebastien Loeb Racing, pilotata de Stephane Sarrazin, Nicolas Minassian si Nicolas Marroc.
La clasa GTE Pro din cursa de la Ricard, JMW Motorsport cu James Walker si Jonny Cocker la volan a castigat cu peste 1,074 secunde distanta fata de Ferrari-ul echipat cu anvelope de la o companie concurenta, dupa 6 ore de crusa intensa. Ferrari-ul de la echipa JMW are o rezonnanta suplimentara pentru Dunlop: verisiunea finala a acestei masini pentru competitia Le Mans 24 de ore va fi stabilita prin intermediul competitiei Dunlop Art Car Competition.
Victoriile din VLN si la clasa GT din ELMS au fost obtinute la clase si in competitii deschise din punct de vedere al anvelopelor. La clasa LMP2 din competitia ELMS, Dunlop nu a avut rival din punct de vedere al producatorului de anvelope; si aceasta nu prin regulament, ci prin alegerea concurentilor.

Pentru a intregi un week-end de succes pentru echipa de dezvoltare Dunlop, anvelopa de 18" Dunlop Sport Maxx BTCC a obtinut prima sa victorie in Campionatul Britanic de Turisme ce a avut loc la Brands Hatch. Matt Neal (Honda) si Jason Plato (MG) au castigat pilotand masini care respecta reglementarile pentru 'Noua Generatie' de turisme - care sunt caracterizate si prin noua anvelopa mai mare de la Dunlop, ce a fost introdusa anul trecut de echipa de dezvoltare din Birmingham.

Competitia europeana Le Mans Series (ELMS)

Competitia europeana Le Mans Series a evoluat de la competitia anterioara Le Mans Series; reorientindu-se catre o mai mare concentrare pe Europa si pe masinile din clasa LMP2, cea mai rapida clasa in acest moment, de cand masinile de clasa LMP1 nu mai sunt permise.

Anvelopele Dunlop echipeaza in acest moment toate masinile participante la clasa LMP2, in timp ce la clasa GT, anvelopele Dunlop pot fi vazute pe JMW Motorsport Ferrari 458 Italia care va avea si o versiune speciala Dunlop ca urmare a concursului de design Dunlop Art Car Competition in cursa de 24 de ore de la Le Mans, precum si masina echipei Kessel Racing.

Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nurburgring (VLN)

Competitia VLN este o serie de curse de sorginte germana, in care piesa de rezistenta este cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Un amestec divers de masini participa la aceasta cursa, variind de la hatchback-urile de amatori la masinile de uzina cu concurenti bine antrenati.

Dunlop are o lunga istorie la Nurburgring, sprijinind masini de la toate clasele. In 2012, printre masinile echipate cu Dunlop se numara BMW Schubert Z4s si AMG Mercedes SLSs.

Declaratii de la Dunlop:

Ben Michell, Project Manager - GT, Dunlop Motorsport:

"Aceasta continua startul foarte bun pe care l-am luat in acest sezon. Pentru al doilea an consecutiv, Dunlop a fost furnizor de anvelope pentru masina ce a castigat la clasa GT in primele etape ale VLN si ELMS, precum si cursa de 12 ore de la Sebring.

La inceputul lunii aprilie am putut vedea doua curse extrem de diferite; echipa JMW a demonstrat durabilitatea produselor noastre printr-o dubla victorie asupra lui Jaime Melo - una a da unui Ferrari deplina performanta de care acesta are nevoie, si in acelasi timp de a da pilotilor Dirk si Jorg Muller increderea de care ei aveau nevoie atat in cazul anvelopelor slick, cat si in cazul anvelopelor de ploaie pentru conditiile extrem de dure pe care le-am experimentat deja aici de cateva ori. "

Declaratii de la piloti:

James Walker - JMW Motorsport Ferrari 458

"Pe parcursul ultimelor trei tururi de pista am stiut ca diferenta fata de Melo-Frezza este foarte mica. As dori sa multumesc anvelopelor Dunlop care au jucat un rol major in strategia noastra de cursa si in victoria pe care am obsinut-o aici."

Calendarul competitional al competitiei europene Le Mans Series 2012

1 Aprilie - cursa de 6 ore de la Castellet
15 Iulie - cursa de 6 ore de la Donington
9 Septembrie - cursa de 6 ore de la Brno
4 Noiembrie - cursa de 6 ore de la Algarve

Calendarul competitional Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nurburgring 2012

24 Martie - VLN Probe - und Einstellfahrt (test day)
31 Martie - ADAC Westfalenfahrt
14 Aprilie - DMV 4-Stunden-Rennen
28 Aprilie - ADAC ACAS H&R-Cup
23 Iunie - Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy
7 Iulie - ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen
21 Iulie - RCM DMV Grenzlandrennen
4 August - 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen
25 August - ADAC Barbarossapreis
29 Septembrie - DMV 250-Meilen-Rennen
27 Octombrie - DMV Munsterlandpokal

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 12 Aprilie 2012