Experienta Autocross Arena: de ce este cel mai bun loc pentru pasionatii de viteza?

Experienta Autocross Arena: de ce este cel mai bun loc pentru pasionatii de viteza?
  • Ai la dispozitie 3 automobile de inchiriat, special pregatite
  • Poti sa inchiriezi masinile din locatie sau poti veni cu masina ta
  • Autocross Arena este singurul loc ce permite si pasionatilor de minimum 16 ani sa conduca
Distribuie pe Facebook

Am fost, am condus, ne-a placut si ne mai intoarcem. La Autocross Arena, langa Bucuresti. Cel mai potrivit loc daca iti plac masinile si viteza, singurul loc din Romania in care poti conduce masini special pregatite, in conditii de maxima siguranta. In plus, Autocross Arena este unicul circuit deschis publicului larg ce iti da ocazia sa inveti arta condusului si sa iti imbunatatesti tehnica de pilotaj.

La numai 15 kilometri de centrul capitalei, pe centura Bucurestiului in localitatea Mogosoaia, este Autocross Arena. Primul circuit de macadam din Romania destinat amatorilor de masini si viteza, unde oricine poate veni ca sa experimenteze indemanarea la bordul unor masini special pregatite de raliu. Este un loc pe cat de inedit, pe atat de interesant. Din mai multe motive.

Noi am fost la Autocross Arena si am experimentat pe pielea noastra tot ce are de oferit circuitul. Am condus ambele tipuri de autoturisme oferite in locatie, adica cu tractiune fata (FWD) si cu propulsie (RWD). E vorba de Volkswagen Golf Mk3 GTI si un BMW 320i. Pe langa aceste doua modele, vizitatorii mai au la dispozitie inca un VW Golf GTI si un BMW 325i. Se pare ca in viitor, la Autocross Arena va fi disponibila si o masina cu tractiune integrala. Ca sa fie experienta completa pentru orice pasionat care vrea sa invete si mai bine arta condusului.

Autocross ArenaAutocross ArenaAutocross Arena

Traseul are o lungime de 850 de metri si o latime ce variaza, intre 12 si 14 metri. Suficient ca sa te dai cu orice fel de masina, din orice clasa, cu orice putere. Suprafata este de macadam nivelat si intretinut periodic pentru a-si pastra caracteristicile de semi-aderenta. Evident, nu este ca pe asfalt, nu este la fel ca mersul de zi cu zi pe o suprafata rigida si pe care rotile au aderenta instantaneu. Dar asta este si scopul, care are doua avantaje: pe de-o parte, aspectul legat de "fun" si adrenalina oferit de posibilitatea de drift in viraje, de cealalta parte, aspectul practic. Adica pe o astfel de suprafata, soferul are ocazia sa invete si mai bine cum sa redreseze masina, cum sa franeze in conditii dificile si cum sa pastreze o traiectorie buna a masinii la viteza mare.

Autocross Arena

Autocross ArenaAutocross Arena

Traseul este bine gandit si ne-a placut ca ii permite celui de la volan sa se bucure si de viteza crescuta, uneori chiar si dincolo de pragul celor 100 km/h, dar si de viraje tehnice care impun o indemanare buna si concentrare maxima din partea soferului. Suprafata de pamant nivelat este si ea diferita, punand la incercare agilitatea soferului, pentru ca in curbe, acolo unde masinile de obicei rascolesc suprafata, aderenta este mai crescuta, iar in liniile drepte, unde este stabil stratul granulat de pamant, rotile trebuie sa fie controlate mai bine.

Autocross ArenaLa Autocross Arena poti veni si cu propria masina

Siguranta inainte de toate

Masinile pe care le poti inchiria de la Autocross Arena sunt modificate astfel incat sa te bucuri de siguranta totala. Au roll-cage, scaune de curse omologate, centuri in 4 puncte, iar pilotul este dotat cu manusi profesionale cu aderenta crescuta pe volan, o casca OMP si guler de protectie a zonei cervicale.

In plus, traseul are banda semnalizatoare si conuri vizibile ce marcheaza zonele in care soferul trebuie sa incetineasca. Scopul fiind de a invata pilotul de pe traseu sa pastreze trasa optima si sa isi adapteze stilul de condus si viteza in functie de fiecare portiune de circuit. Un instructor monitorizeaza autoturismele de pe traseu si, in cazul in care este atinsa banda semnalizatoare sau conurile, ii transmite prin statie celui de la volan ca a primit un "avertisment". Sunt niste masuri elementare de siguranta, special gandite pentru cei care vor sa-si afle limitele din prima experienta pe traseu.

Autocross ArenaAutocross ArenaAutocross Arena

Preturi accesibile oricui

Cele 4 masini de la fata locului care pot fi inchiriate sunt dotate cu mijloace de siguranta si tehnica de comunicatie cu instructorul de pe margine si sunt oferite "la cheie" clientilor care vin la Autocross Arena. Adica au carburantul inclus in pret si tot ce trebuie sa faca cel care vine aici este sa se urce la volan si sa se bucure de o experienta inedita. In pretul platit intra si reviziile masinilor de circuit, anvelopele de macadam si intretinerea suprafetei de rulare. Si ca ultim argument la faptul ca pretul cerut este unul infim, trebuie sa amintim ca niciun pasionat care vine aici nu va conduce masina cu 30 km/h si va tine turatia la 1500-2000 rpm. Ci va merge tare, asa cum nu o poate face pe strazile publice. Iar consumul de benzina, evident, nu este deloc mic.

Pentru 10 minute de circuit cu BMW 320i pretul este de 100 de lei de marti pana joi si 120 de lei de vineri pana duminica. Cine vrea sa experimenteze tractiunea fata cu unul din Golfuri, va plati 80 de lei de marti pana joi si 100 de lei de vineri pana duminica, pentru 10 minute.

Daca vrei sa vii cu masina proprie, 10 minute pe circuit te vor costa 30 de lei daca ai FWD si RWD, sau 40 de lei daca ai masina AWD.

Poate ca 10 minute pare putin, insa, atunci cand esti la volan, lucrurile se vad si se simt altfel. Noi dupa 10 minute de concentrare si manevrare a volanului cu ambele maini, in plina viteza si de redresare a masinii cand pierdeam aderenta, am iesit transpirati leoarca si cu mainile incordate, dornici de o pauza inainte de a ne urca din nou la volan.

Autocross Arena

De ce sa vii? Pentru ca te distrezi si inveti

Daca nu te pasioneaza conducerea defensiva si sa-ti imbunatatesti stilul de pilotaj, poti veni la Autocross Arena ca sa te distrezi impreuna cu prietenii. Este o terasa cu platforma de unde ii poti privi si filma pe cei de pe circuit, va puteti "lupta" in timpi si tehnica, fara sa duceti experienta la un nivel profesionist. Distractie curata, adrenalina si o experienta foarte tare.

Autocross ArenaAutocross ArenaAutocross ArenaAutocross Arena

Autocross ArenaAutocross ArenaAutocross ArenaAutocross Arena

La Autocross Arena vin multi piloti de raliuri pentru antrenamente, dar si clienti cu propriile automobile

Autocross Arena

Exista insa si multi pasionati, care vin aici ca sa invete cum sa conduca mai bine masina proprie, cum sa controleze o masina puternica si cum sa-si indrepte greselile facute. Este foarte bine cand cineva alearga pe circuit ca sa-si imbunatateasca timpii si tehnica de condus. Primele ture esti stangaci, ezitant si abordezi virajele cu grija, invatandu-le pe fiecare in parte. Cu cat mergi mai mult, cu atat incepi sa-ti depasesti limitele de tura trecuta si devii din ce in ce mai bun. Daca vrei insa sa te perfectionezi si mai bine, tot aici, la Autocross Arena, ai sansa de a te inscrie la un curs de pilotaj cu Vali Porcisteanu.

Asadar, indiferent daca vrei sa te distrezi cu prietenii sau vrei sa inveti tehnici aprofundate de condus, aici dorintele tale se vor indeplini.

Pentru detalii complete despre Aurocross Arena, intra pe www.autocrossarena.ro sau pe pagina de Facebook a circuitului. Si ca sa te introducem in atmosfera locului, ti-am pregatit un film de prezentare. Insa cel mai bine traiesti aventura vitezei pe pielea ta!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Autocross Arena
mai multe